A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Соціальна допомога багатодітним: в області зареєстрували вже близько 700 звернень

Дата: 16.04.2019 14:54
Кількість переглядів: 518

В органах соціального захисту населення області зареєстрували вже майже 700 звернень від багатодітних родин про одержання соціальної допомоги, зазначає директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. Він нагадує, що такий додатковий вид соцвиплат запровадили в Україні цьогоріч. І стартував він 1 квітня.

– На сьогодні маємо вже близько 700 заяв від батьків. Загалом же багатодітних родин в області налічують більше ніж 6,5 тисяч, в яких живе понад 20,7 тисяч дітей, – говорить Руслан Олександрович та додає: «Кошти надають одному з батьків дитини, які постійно проживають разом із дитиною. Допомогу призначають на третю й кожну наступну дитину з місяця звернення до органу соціального захисту населення та виплачують щомісяця до досягнення дитиною 6-річного віку. Розмір щомісячної допомоги – 1 700 гривень».

         Отож, кожна сім’я з посвідченням багатодітної має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо, приміром, у родині четверо дітей, двом із яких ще не виповнилось 6 років, виплату здійснюватимуть на кожну з них – по 1 700 грн.

У Департаменті соціального захисту пояснюють, аби оформити допомогу на дитину – мамі або татові слід звернутися в управління соціального захисту населення й написати заяву на одержання такої фінансової підтримки. При собі потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї та свідоцтва про народження дітей. У сільській місцевості документи приймають уповноважені особи сільських (селищних) рад, об’єднаних територіальних громад.

– Водночас збережене право на отримання з 1 квітня цього року допомоги на дітей із багатодітних сімей особам, які звернуться за її призначенням протягом квітня-червня 2019 року. Виплачуватимуть допомогу через Укрпошту чи уповноважений державою банк за вибором сім’ї, – констатував Руслан Чикало.

Довідково:

Багатодітною є сім’я, в якій подружжя перебуває в зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, зокрема кожного з подружжя, або один батько чи одна мати, що проживає разом із трьома й більше дітьми та самостійно їх виховує. Дитиною є особа віком до 18 років, якщо згідно із законом, який застосований до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування