A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Конференція у Легедзинській громаді

Дата: 15.03.2019 15:04
Кількість переглядів: 397

Фото без опису14 березня відбулася конференція жителів села Легедзине.

У її роботі взяли участь  заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, депутат обласної ради Анатолій Скіченко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміінстрації Тетяна Маринченко, начальник управління агропромислового та економічного розвитку Віталій Захарчук, начальник відділу містобудуваня, архітектури та ЖКГ Микола Белінський, спеціаліст фінансового управління Іраїда Торченюк,  начальник Тальнівської податкової інспекції Олександр Маринченко.

Сільський голова Сергій Гульченко, виступивши зі звітом про роботу сільської ради та виконавчого комітету у 2018 році, запросив односельців до його обговорення. Жителі громади озвучували нагальні проблеми  - ремонт водогону, благоустрій, підключення мобільного зв'язку та Інтернету тощо.

Щодо водогону – було відзначено, що для початку його потрібно передати на баланс сільської ради, поки що він знаходиться у власності агрофірми „Легедзине“. На жаль, нікого із представників господарства на конференції не було.

З приводу забезпечення села водою виступили начальник управління агропромислового та економічного розвитку Віталій Захарчук та начальник відділу містобудуваня, архітектури та ЖКГ Микола Белінський. Вони наголосили, що навіть найкращий ремонт старого водогону не поліпшить якість питної води. Тому зараз у районі працюють над розробленням єдиної програми для будівництва нових свердловин у населених пунктах району. Для того, щоб туди включити Легедзине – необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію. Жителі громади підтримали цю пропозицію і вирішили виготовити проект коштом місцевого бюджету.

По питанню наповнення цього бюджету взяв слово податківець. Олександр Маринченко наголосив, що за минулий рік майже 300 га землі було надано одноосібникам. Це при тому, що у 2017 році таких було 156 осіб, із них задекларували доходи і, відповідно, сплатили податки лише 56 осіб. У 2018 році одноосібників уже 268, на сьогодні задекларували доходи тільки 18 осіб. Ось вам і втрати бюджету, тільки за оці 300 га – недоотримано майже 800 тисяч грн.

А це і ремонт дороги, і містка, благоустрій, водогін. Це спільні питання всієї громади і вирішувати їх теж потрібно разом, усвідомлюючи персональну відповідальність.

Депутат обласної ради Анатолій Скіченко відзначив, що для села дуже важливою є співпраця із місцевими сільгоспвиробниками.

Начальник управління соціального захисту населення Тетяна Маринченко надала вичерпні пояснення про зміни щодо нарахування та виплат субсидії на оплату комунальних послуг.

На зборах також було піднято питання підписання декларацій із сімейними лікарями, адже лише третина жителів Легедзиного це зробили.

Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак пояснила необхідність таких угод.

Жителі села були активними, ставили питання, які найбільше хвилюють громаду, висловлювали власне бачення життєдіяльності села.

Висловлені під час конференції пропозиції були взяті до уваги.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування