A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

10 квітня щотижнева нарада

Дата: 10.04.2018 15:10
Кількість переглядів: 526

10 квітня під керівництвом голови райдержадміністрації Василя Клименка за участю заступників та керівників структурних підрозділів відбулася щотижнева координаційна нарада, на якій заслуховувалися найбільш актуальні питання життя району та виконання доручень обласного керівництва.

Перш ніж розпочати Василь Клименко привітав колектив з нагоди Світлого Христового воскресіння! “Великдень гуртує нас довкола одвічних християнських цінностей – милосердя, небайдужості, співчуття, довіри, любові до рідної землі. Нехай радість Пасхальних свят увійде в кожен дім, кожній родині подарує щастя та здоров‘я, благополуччя та достаток. Також бажаю миру нам всім над головою.”

         Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка звернув особливу увагу на Протокол засідання обласної колегії ОДА від 30 березня 2018 року, на якому очільник Черкащини Юрій Ткаченко озвучив пріоритети розвитку Черкащини у 2018 році. За словами голови Черкаської ОДА, минулого року закладено фундамент для реформ у багатьох галузях – як на рівні держави, так і області.

-По-перше, це залучення інвестицій і розвиток підприємництва. Планується провести мінімум дві школи малого та середнього підприємництва, запустити механізм фінансової підтримки суб’єктів бізнесу тощо. Кожен район повинен сформувати базу зі щонайменше 2-3 ділянками від 5 га промпризначення, які можна запропонувати інвестору. Найближчим часом запрацює єдиний обласний адмінпортал: бізнес і громадяни витрачатимуть мінімум часу на взаємодію з державними органами. Щодо галузі охорони здоров’я, то нашими пріоритетами є будівництво обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, нових амбулаторії, закупівля необхідного обладнання для обласних закладів, «швидких» для районів. Також ми продовжимо розпочаті проекти в агропромисловому комплексі. Серед іншого – створення сільськогосподарських кооперативів. Одним із наших головних пріоритетів лишається ремонт доріг. Ефективність цього процесу залежить від професійного підходу, швидкості взаємодії та контролю за виконаними роботами. Найкращі контролери – люди, які користуватимуться цими дорогами. Реформою номер один лишається децентралізація, що ініційована Президентом України Петром Порошенком і Урядом.

Водночас інноваційна освіта й інклюзія, сказав голова ОДА, є формулою галузі на 2018 рік. Ідеться про оснащення шкіл мультимедійними засобами, наборами для вивчення робототехніки тощо.

Володимир Гречка дав доручення кожному керівнику ознайомитися з даним Протоколом та у разі потреби використати у своїй роботі.

Микола Белінський, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ озвучив питання благоустрою території району. Розпочинається робота в даному напрямку. Він зазначив що тільки завдяки спільній роботі з громадськістю району ми зможемо очистити район від сміття.

Лариса Коваль, начальник відділу освіти райдержадміністрації, повідомила присутніх про завершення опалювального сезону у навчальних закладах району.

Оксана Щербатюк, завідувач сектору культури райдержадміністрації, поінформувала присутніх про підготовку заходів з нагоди відзначення 95-річчя Тальнівського району. Орієнтовна дата 27 квітня. Саме цієї дати у 1923 році волосне містечко Тальне отримало статус районного центру і був утворений Тальнівський район.  З цієї нагоди будуть проходити урочистості у місті Тальне. Окремо Оксана Щербатюк повідомила, щодо експонування інформаційно-просвітницьких стендів про події Української революції 1917-1921 років у Тальнівському районному будинку культури, яке пройде також у квітні місяці.

Леся Соловей, керівник апарату райдержадміністрації, поінформувала присутніх про заходи райдержадміністрації, заплановані на поточний тиждень.

У цілому, доповідачі поінформували керівництво району про поточний режим роботи відділів та підрозділів.

За результатами розгляду цих та інших питань головою райдержадміністрації було дано відповідні доручення керівникам структурних підрозділів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування