A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Зустріч бібліотекарів району

Дата: 27.09.2018 15:22
Кількість переглядів: 786

Фото без описуЗала наповнилася квітами і щирими жіночими посмішками. Відчувалася якась особлива привітність і таємничість, яку ти ось-ось розгадаєш, перегорнувши кілька сторінок найцікавішої книги, дбайливо підібраної мудрим бібліотекарем.

Це була тепла святкова зустріч бібліотекарів району з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Відбулася вона 27 вересня у залі засідань Тальнівської районної ради.  

Колег привітала завідувач сектору культури райдержадміністрації Оксана Щербатюк. Відзначила, що як би не змінювався світ і життєві цінності, бібліотека залишається вічно живим храмом науки, де кожен знайде для себе щось важливе, корисне, потрібне. А допоможуть у цьому вмілі і досвідчені бібліотекарі. Саме такі працюють на Тальнівщині. Щирі,  закохані у свою професію, талановиті та креативні.

І це свято вони розділяють з усіма своїми читачами. Бо попри те, що сучасний світ надто прогресивний і мобільний, книгу неможливо замінити нічим. Вона спонукає мислити й аналізувати, пізнавати і навчатися. Тому одне з головних завдань бібліотекарів – зберегти книжкові фонди, заохочувати молодь читати книги. Дуже важливо, що на полицях бібліотек району є видання місцевих авторів, творчістю яких славиться Тальнівщина. Районна влада підтримує і надає по можливості кошти на видання книг місцевих авторів. Адже їхня творчість – неоціненний доробок культурного та історичного спадку, який має передаватися майбутнім поколінням.

Про це наголосили у своєму вітальному слові керівники району. Голова райдержадміністрації Василь Клименко та голова райради Валентина Любомська подякували бібліотекарям за працю, побажали  натхнення та задоволення від роботи.

Подяки Тальнівської райдержадміністрації і районної ради оголошено завідувачам Білашківською сільською бібліотекою Лесі Федас, Кривоколінською – Ніні Мальцевій, Легедзинською – Галині Мифодюк, Мошурівською – Ніні Басистій та завідувачу Чеснопільською сільською бібліотекою Тетяні Довжук.

Пісенним дарунком бібліотекарів привітали чарівні учасниці народного аматорського тріо „Дожниця“.

Вірші з присвятою бібліотечній професії прочитав письменник, журналіст та краєзнавець Андрій Поліщук. Подарував для читачів району літературно-мистецьке видання „До Софіїних джерел“ та збірочку казок „Мудрістю татка повниться хатка“.

 Завершився святковий захід екскурсією у Тальнівський музей історії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування