A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Конференція у Мошурівській громаді

Дата: 08.04.2019 15:55
Кількість переглядів: 542

Фото без опису5 квітня в селі Мошурів відбулися загальні збори (конференція) жителів села.

Перш ніж розпочати роботу зборів, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів та всіх односельців, які відійшли у вічність.

Сільський голова Наталія Пономаренко інформувала про підсумки роботи  виконкому сільської ради за 2018 рік та  стан соціально-економічного розвитку с. Мошурів. Вона відзначила  позитивні моменти, окреслила проблеми та подальші завдання. А також зазначила, що все, що зроблено в селі, є результатом спільної роботи з депутатом обласної ради Анатолієм Підгорним, депутатським корпусом, членів виконкому та всієї територіальної громади села. За що подякувала їм за співпрацю. Зазначила подальші плани на 2019 рік.

У роботі конференції взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, заступник начальника управління соцзахисту райдержадміністрації Світлана Гудзенко, головний лікар районної лікарні Олег Солодько, депутати сільської ради, жителі села.

Про роботу первинної ланки медицини в умовах реформування та подальшу долю місцевого ФАПу проінформувала сільський фельдшер Дідух Катерина.

Про діяльність ДНЗ „Барвінок“ та ЗОШ звітували директори закладів освіти села Мошурів.

Односельці взяли активну участь в обговоренні, висловлювали власне бачення та чіткі пропозиції. Жителів громади найперше хвилюють соціальні проблеми.

Щодо механізму запису  на прийом до лікаря проконсультував головний лікар ЦРЛ Олег Солодько, відзначивши, що, насамперед, пацієнт має звернутися до свого сімейного лікаря, а вже той, за потреби, дасть направлення до вузькопрофільного спеціаліста.

Пояснення щодо змін у нарахуванні та виплаті субсидії на оплату комунальних послуг надала  заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гудзенко.

Підсумовуючи зібрання, Володимир Гречка, подякував присутнім за небайдужість та активну участь у житті села. Він відзначив, що рівень життя кожної громади напряму залежить від співпраці сільського голови із товаро- сільгоспвиробниками, які діють на підвідомчій території, із районними службами, депутатами різних рівнів. За підтримки Анатолія Підгорного, як депутата обласної ради, вдалося реалізувати проект по ремонту ДНЗ в селах Мошурів і Лісовому.

Володимир Васильович наголосив, що в цьому році з державного бюджету виділено кошти в сумі 300 тис. на комунальну дорогу в селі Мошурів. Ремонтні роботи плануються на травень-червень поточного року.

Також всім нам потрібно спільно працювати над створенням робочих місць у селі, зокрема у форматі кооперативів, які набувають усе більшої популярності в області і дають позитивні результати.

Ще одним напрямком діяльності є залучення інвестицій, розроблення проектів, які фінансуватимуться з бюджетів вищих рівнів. Головне – бажання і працьовитість. Тоді, зробивши перші кроки, громада може розраховувати на підтримку районного керівництва та інших служб району, що нададуть необхідні методичні рекомендації, сприяння у процедурі проходження проектів та інші координаційні дії.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування