A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Як та навіщо пишуть проекти розвитку громад?

Дата: 12.03.2019 15:28
Кількість переглядів: 659

Такою була тема тренінгу, який провела представник Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало на запрошення голови районної ради Валентини Любомської.

Навчальний семінар відбувся 12 березня у залі засідань районної ради за участю заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, депутатів обласної ради, сільських голів, працівників Тальнівської ОТГ, представників підприємництва та сільськогосподарської галузі району.

Валентина Любомська відзначила, що сьогодні жодна громада не матиме перспективи розвитку, якщо вона не працює над створенням та розробкою проектів у різних галузях своєї життєдіяльності. А от як саме зробити якісний та ефективний проект, який зацікавить фахівців і спрацює задля залучення коштів, - надасть рекомендації тренер із агенції регіонального розвитку.

Любов Ропало, розпочинаючи тренінг, запросила усіх до спільного обговорення, наголосивши, що вона не має на меті вчити, а хоче поділитися власним досвідом роботи з проектами та почерпнути цінну інформацію від співрозмовників.

Теми, над якими працює тренер,  - стратегічне планування, децентралізація, місцевий економічний розвиток, підтримка громадських ініціатив. У цих напрямках вона завжди готова надати методичні рекомендації. Розповіла і про фейсбук-сторінку агенції, де можна почерпнути цікаву та корисну інформацію, бути у курсі новин регіонального розвитку.

На сьогодні уміння розробляти дієві проекти, передбачати їхню ефективність та доцільність – це вимога часу, одна із важливих умов розвитку громад.

Метою тренінгу було не лише ознайомлення учасників із основними моментами роботи з проектами, а й налаштування на власне бачення створення конкретних проектів безпосередньо у своїх громадах, де вони будуть ефективні та потрібні населенню.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування