A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Вона уміє читати душею…

Дата: 14.03.2019 15:31
Кількість переглядів: 1198

Фото без опису

Саме так хочеться сказати про чарівну жінку, яка лиш через кілька хвилин спілкування уміє подарувати гарний настрій. А ще вона неперевершений декламатор.

Це Наталія Побережник із села Білашки. Нещодавно вона стала переможцем обласного конкурсу читців «Тарасова вершина», присвяченого 205-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

Пані Наталя виборола друге місце серед вісімдесяти учасників з усієї Черкащини. Вона читала поему „Наймичка“ Тараса Шевченка. До речі, з цим твором виступило багато конкурсантів, втім нашу тальнівчанку це не збентежило, тож саме її прочитання не залишило байдужими професійних суддів.

А секрет, мабуть, криється у її щирості і простоті, бо читає жінка душею…

Фото без описуПані Наталю з її успіхом привітали голова районної ради Валентина Любомська та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка. Вручили диплом і квіти. А ще дуже символічний подарунок -  книжку місцевого автора Андрія Поліщука „Над Україною сія Кобзар“, яка щойно вийшла в світ за сприяння районного керівництва.

Сама ж конкурсантка з гумором ділилася враженнями від конкурсу, адже вперше виступала на обласній сцені. Їй дуже все сподобалося, бо відчула себе справжньою артисткою. Тим паче, що Наталя Побережник нещодавно відкрила в собі талант декламатора. А скільки себе пам'ятає: дуже любить читати.

І хоча клопотів завжди вистачало, бо ж виховала трьох діточок, багато років була соціальним працівником, та найліпшим відпочинком була книга. Усі в селі знають, що Наталя –найактивніша читачка бібліотеки.

- Любити книгу, - відкриває секрет жінка, - навчила ще в школі вчителька і класний керівник Людмила Нестругіна. – Вона ще й моя сусідка, тож ми часто ділимося літературними враженнями. З дитинства Людмила Митрофанівна вчила не просто читати, а відчувати книгу. За це їй дуже вдячна. Та й до конкурсу теж допомагала мені готуватися – була моїм вимогливим і справедливим критиком.

Невеличким тренуванням перед обласним виступом була участь Наталі Побережник у звітному концерті Білашківського будинку культури на районній сцені. Підтримка глядачів додала наснаги, розбудила артистичні вміння. Бо ж, як повідала Наталя, колись у юності мріяла про сцену, навіть вступила до Канівського культосвітнього училища. Та життя склалося по-іншому. Втім, як кажуть, від долі не втечеш. Пані Наталя таки підкорила  сцену!

Тож найщиріші вітання! А ще, пані Наталю, бажаємо Вам наснаги, вдалих виступів, вдячних слухачів, сонячного настрою і невичерпного завзяття!

P.S. Вручаючи нагороди, Валентина Любомська та Володимир Гречка запросили Наталю Побережник на творчу зустріч з нагоди презентації подарованої їй книги Андрія Поліщука „Над Україною сія Кобзар“, що відбудеться найближчим часом. Пані Наталі доручили почесну місію – декламувати поезію Шевченка.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування