A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відкриття пам'ятної дошки відомому земляку

Дата: 09.11.2018 15:33
Кількість переглядів: 1607

Фото без описуЦя подія, безперечно, впишеться важливим рядком в історію рідного краю.

9 листопада, коли Україна відзначає День української писемності та мови і День працівників культури та майстрів народного мистецтва, у нашому рідному Тальному було відкрито пам'ятну дошку нашому земляку, заслуженому артисту України – Петру Юхимовичу Весклярову. Більше відомому як дідусь Панас, який кілька десятиліть радував малечу добрими і мудрими казками на Українському телебаченні. Його передачу „На добраніч, діти“ пам'ятаємо й досі. Пам'ятаємо й те, що говорив Петро Юхимович тільки українською. І в ті часи зовсім не соромився, а пишався – добірною вимовою.

А народився відомий казкар у Тальному, батьківська хатина Весклярів стояла на нинішньому подвір'ї міської школи №2. Тому саме тут, на стіні школи, й встановлено пам'ятну дошку у святковій, затишній родинній атмосфері.

Серед гостей – керівники району та міста, депутати міської, районної та обласної рад.  

Автором цієї ідеї є місцевий письменник та краєзнавець Андрій Поліщук. Тальнівська райдержадміністрація і районна рада підтримали прекрасну ініціативу. До цієї гарної справи долучилося багато небайдужих тальнівчан, а також Тальнівська об'єднана громада, за сприяння якої опісля була проведена для гостей урочистостей цікава екскурсія у музей історії.

Спонсорами заходу витупили випускники школи, а саме:

 - депутат Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний,

 - перший заступник голови Тальнівської районної державної адміністрації Володимир Гречка,

- підприємці Олег Погорецький, Ігор Склярук, Сергій Мороз,

- депутати Тальнівської районної ради.

Почесне право відкрити дошку надано Андрію Іллічу та учениці 3 класу Софії Баглай.

Урочистий момент, слова вдячності і фото на згадку…

Фото без описуЗ приводу цієї події голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко відзначив, що увіковічення пам'яті визначного земляка Петра Весклярова  на його малій батьківщині – важлива подія у культурно-духовному, освітньому житті нашого краю. Дуже добре, що на Тальнівщині є люди,  які шанують культурні надбання, свою історію і долучилися до цієї доброї справи.

Приємно відмітити, що на адресу керівництва району надійшли вітальні листи від Національної спілки кінематографістів Україним та Національної кіностудії імені Олександра Довженка, де всій Тальнівщині адресуються такі слова:

Ваш земляк знявся в багатьох фільмах, створених на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.

Петро Вескляров, Заслужений артист України здобув широку популярність завдяки телебаченню – всі знали його як Діда Панаса, він був улюбленцем дитячої аудиторії .

Петро Вескляров брав активну участь у громадському житті кіноакторської секції Національної спілки кінематографістів України і багато зробив на цій ниві.

Ми пам’ятаємо і пишаємось цією людиною.

Шановні друзі! Зичимо Вам процвітання, миру, взаємопідтримки, поваги до Вашої діяльності, усіх благ, а також продовжувати генерувати духовний і творчий ріст культури в нашій державі.“



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування