A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Із засідання координаційної наради. 06.05.2019

Дата: 07.05.2019 15:41
Кількість переглядів: 623

Фото без описуШостого травня голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська провела щотижневу координаційну нараду, де були обговорені основні напрямки діяльності органів виконавчої влади, сплановано роботу на поточний тиждень.

Перед початком робочої наради, Валентина Олександрівна привітала із ювілейним днем народження заступника директора районної філії обласного Центру зайнятості Наталю Слободян. Вручила їй  Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації та квіти.

Фото без описуНа нараді було наголошено, що плануючи свою роботу, керівники структурних підрозділів мають враховувати важливі соціальні та культурно-мистецькі заходи, що проходять у районі.

Завідувач сектору культури Оксана Щербатюк повідомила про урочистості з нагоди Дня пам'яті та примирення, які відбудуться 8-9 травня у  населених пунктах району. Також запросила присутніх взяти участь у Всеукраїнському фестивалі „Мамо рідна, ти моя молитва“, який відбудеться 12 травня – у День матері. Уже подано 104 заявки від конкурсантів, тож захід обіцяє бути яскравим та насиченим. А 13 травня, у рамках Всеукраїнського проекту „Армія з народом“, концерт ставитиме заслужений оркестр Збройних Сил України. Тальнівський район – один з небагатьох, який увійшов у цю програму, тож чекаємо гостей і з сусідніх районів.  

Далі заступники голови Володимир Гречка і Тетяна Півторак прозвітували про виконанні завдання по своїх профільних напрямках, відзначили проблемні моменти та питання, які ще потребують вирішення.

Тетяна Півторак відзначила, що питання з можливістю утримання молодших медичних сестер у ФАПах вирішене, розроблено механізм їхнього працевлаштування за кошти місцевих бюджетів. Про що було оперативно проінформовано громадськість. Надалі - рішення за сільськими радами.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ганна Данилюк наголосила, що з  1 квітня уже припинене будь-яке державне фінансування на пацієнтів, які не заключили декларації із сімейними лікарями. Загалом по району тільки 74,5 % населення підписали декларації. Це зумовило значне недофінансування галузі, але проблема ще й у кадровому забезпеченні: усі лікарі Центру уже підписали понад норму (100 – 110 %) декларацій.

Питання з оптимізації освіти, на жаль, також досі не вирішене. Сільські громади, педагогічні колективи та їхні керівники вважають, що заклади, у яких навчається по 20-25 діток, повинні працювати. Втім, чітких пропозицій щодо подальшого такого функціонування не надають. Тому єдиним можливим варіантом вирішення проблеми залишається - надання автономії навчальним закладам району. Процес оптимізації та надання автономії пройшов уже в більшості районів області. У нас незрозумілою залишається позиція щодо збереження закладів будь-якою ціною. Навіть відкинувши неефективність утримання приміщень, потужністю на кілька сот  учнів, величезний дефіцит коштів на виплати заробітних плат техпрацівникам, а незабаром і педагогам, залишається найважливіше питання - чому не враховуються інтереси самих дітей? Про які стандарти нової української школи, інноваційні технології, інтегровані уроки може йти мова, якщо у класах по одному-два учні? Чому ніхто не задумується, як діти здаватимуть ЗНО, як вступатимуть у вищі навчальні заклади, не навчившись працювати у команді, в атмосфері здорової конкуренції, у спілкуванні з однолітками?..

У світлі вирішення цих питань голова райдержадміністрації звернула увагу на активізацію роботи міжвідомчої комісії районної державної адміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі. Наголосивши, що результати її діяльності мають бути публічними, у межах діючого законодавства, щоб кожен громадянин міг ознайомитися з інформацією, як сплачуються податки до місцевого бюджету, які декларуються доходи, хто із місцевих виробників, підприємців має нелегалізовану найману працю. А тоді проаналізувати: хто і як, насправді, дбає про розвиток свого села. Одна справа - наповнювати бюджет,  інша річ – робити популістські заяви, перешкоджати реформам, нібито на благо, а при цьому ухилятися від сплати податків. Тоді не важко зробити висновки, чи може місцевий бюджет із такими надходженнями утримувати навчальний заклад, ФАП, соціальну сферу.

З цього приводу перший заступник голови Володимир Гречка проінформував, що на днях відбудеться виїзне засідання цієї комісії у селі Легедзиному. Основне завдання – робота з одноосібниками.

Також Володимир Васильович повідомив про те, що проведено моніторинг стану доріг та мостів, за результатами відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС з подальшим підняттям цього питання на рівні області.

Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Микола Белінський проінформував про хід будівництва амбулаторії у селі Тальянках. Будівельна бригада уже працює, зроблено уточнення по розбивці, приступатимуть до заливання фундаменту.

Директор районного центру соціальних служб Руслана Івченко повідомила, що робота по індивідуальному анкетуванні усіх учасників АТО триває, заповнено 110 анкет. Руслана Петрівна відзначила, що болючим для багатьох залишається питання виділення землі.

Валентина Любомська запропонувала зробити запити в Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області щодо виділення землі в адмінмежах Тальнівського району учасникам АТО - жителям нашого району та інших регіонів. Також провести засідання Центру допомоги учасникам АТО з метою ознайомлення наших хлопців з такою інформацією.

На завершення керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей проінформувала про наступне засідання колегії, яке відбудеться 21 травня і наголосила на вчасній та якісній підготовці матеріалів для розгляду.

Головою райдержадміністрації було дано ряд доручень та завдань по піднятих на координаційній нараді питаннях.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

    

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування