A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Президент підписав Указ щодо відродження Чорнобильської зони та посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 09.07.2018 15:44
Кількість переглядів: 453

Президент підписав Указ щодо відродження Чорнобильської зони та посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами».

Указ підготовлено за результатами наради, що відбулася 26 квітня 2018 року, в ході робочої поїздки Глава держави на Чорнобильську АЕС.

Згідно з Указом Кабінет Міністрів України має створити умови для розвитку та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення, в тому числі в рамках утвореного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Уряду доручено законодавчо врегулювати проблемні питання правового режиму територій, що зазнали радіоактивного забруднення, та розглянути доцільність дальшої дії встановлених обмежень і заборон на здійснення видів діяльності на таких територіях, а також забезпечити підтримку безпосередньо розвитку самого Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника через визначення особливостей його управління та функціонування.

Особливої уваги в Указі приділено заходам щодо соціального захисту постраждалих, внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уряд має вирішити питання з підвищення розміру пенсій по інвалідності для осіб з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв'язку із втратою годувальника з числа ліквідаторів.

Також Указ спрямований на вдосконалення державної політики в сфері поводження з радіоактивними відходами та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування