A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

„Молитва на Майдані“. Мітинг-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 15:52
Кількість переглядів: 563

Україна відзначає п'яту річницю трагічних подій Революції Гідності.

18-20 лютого 2014 року майже 100 осіб було застрелено снайперами та бійцями спецназу міліції. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

Серед Героїв Небесної Сотні – тальнівець Юрій Паращук.

Біля пам'ятника Героям Небесної Сотні, що в центрі міста, працівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та просто  небайдужі люди вшанували світлу пам'ять Героїв Майдану хвилиною мовчання. Поклали квіти до пам'ятного знака.

Щемно і трагічно зазвучала музична композиція „Молитва на Майдані“ у виконанні народного ансамблю „Ордана“.

Небесна Сотня – це як символ патріотизму і найвірнішої любові до рідної землі. Сотні і тисячі найкращих синів і доньок України продовжили справу Небесної Сотні, ставши на захист цілісності держави, віддаючи життя за її незалежність. Зазнала тяжких втрат і Тальнівщина, оплакуючи своїх солдатів-захисників, які полягли на Сході України.

Перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих співвітчизників - наше завдання і громадянський обов’язок – розбудовувати незалежну і сильну державу, обравши шлях демократичних цінностей, єднання і миру.

Слава Україні! Героям слава!

…Як символи миру у небо злетіли білі голуби.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування