A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

У законодавчій площині не може бути емоцій

Дата: 21.09.2018 15:59
Кількість переглядів: 734

Фото без описуГолова Тальнівської райдержадміінстрації Василь Клименко спільно із заступниками Володимиром Гречкою та Тетяною Півторак, завідувачем сектору культури Оксаною Щербатюк, юрисконсультом Мирославом Бугайцовим взяли участь у спільному засіданні постійних комісій районної та міської рад.

Уже другий рік не вдається знайти правильний і оптимальний вихід із, здавалося б, простої ситуації. Мова йде про документальне оформлення (узаконення) розміщення Тальнівської центральної бібліотеки міської ради  у будівлі районного будинку культури Тальнівської районної ради. Проблема піднімалася й обговорювалася безліч разів, але знайти порозуміння із міською радою, в комунальній власності якої перебуває бібліотека, так і не вдається. Шостого вересня відбулося засідання робочої групи в складі голови районної ради Валентини Любомської, Тальнівського міського голови Олексія Юрченка, заступника голови Тальнівської районної державної адміністрації Тетяни Півторак, директора районного будинку культури Володимира Тарана, представників районної та міської рад.

Після детального обговорення міській раді  було надано проект договору про спільне володіння та користування будівлею районного будинку культури та запропоновано надати свої пропозиції щодо позитивного вирішення даного питання.

Минуло два тижні, жодної відповіді: згоди, заперечення чи пропозицій – не надійшло.

І знову ж 20 вересня, за ініціативи голови районної ради Валентини Любомської, це питання було поставлене на обговорення спільного засідання постійних комісій районної та міської рад. На засідання були запрошені міський голова Олексій Юрченко та посадові особи міської ради, відповідальні за вирішення цього питання.

Суть проблеми виклали керуючий справами апарату районної ради Віталій Карпук, завідувач сектору культури Оксана Щербатюк та директор районного будинку культури Володимир Таран.

Відмічено, що районний будинок культури, згідно правовстановлюючих документів, належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району в особі районної ради. Співвласниками даного приміщення є 27 сільських рад та Тальнівська міська рада в рівних частинах, оскільки інше не було встановлено домовленістю між співвласниками або законом. Разом з тим, перебування Тальнівської центральної бібліотеки в даному приміщенні не узаконено і не оформлено документально згідно чинного законодавства, а також Тальнівською міською радою не відшкодовуються витрати за комунальні послуги за 2017 та 2018 роки.

Також було ознайомлено присутніх із запропонованим ще на попередньому засіданні робочої групи проектом договору.

Єдине що вдалося почути від Олексія Юрченка, що він не проти, щоб міська рада сплачувала комунальні витрати бібліотеки, але йому потрібні правові підстави.

Так ось договір, проект якого пропонує до розгляду районна рада, якраз і є правовою підставою.

Спільним засіданням постійних комісій було прийнято рішення: в черговий раз рекомендувати міській раді долучитися до вирішення питання документального оформлення розміщення бібліотеки у приміщенні районного будинку культури.

Чи прислухається керівництво міської ради до рекомендацій депутатів, яких обирала громада, і чи нарешті зрозуміє, що у законодавчій площині не може бути емоцій, впливу власних амбіцій, особистих вподобань?..

З цього приводу голова райдержадміністрації Василь Клименко звернувся особисто до Олексія Юрченка, міського голови, від рішень і вчинків якого залежить доля цілої громади, - звернути увагу на професійний рівень відповідальних посадових осіб, які два роки не можуть сформулювати чітких пропозицій і врегулювати дане питання у законодавчій площині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування