A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Із засідання виконкому Колодистенської сільської ради

Дата: 11.07.2019 15:32
Кількість переглядів: 844

„Проблеми потрібно вирішувати на місцях та надавати методичну допомогу“, - сказала у розмові із жителями Колодистенької громади голова райдержадміністрації Валентина Любомська.  Вона, власне, для цього і взяла участь у засіданні виконкому сільської ради 10 липня, спільно із керівником апарату райдержадміністрації Лесею Соловей та начальниками відділів апарату.

Одним із перших до розгляду постало питання щодо використання резервів наповнення сільського бюджету, зокрема, пропозицій місцевим орендарям підняття податкової ставки до 9-12%.  На засідання виконкому із усіх запрошених орендарів прибули лише двоє. Вони висловили думку щодо підтримки такої пропозиції, за умови, що всі орендарі на підвідомчій території будуть платити однакову ставку.

Валентина Любомська запропонувала рішенням виконкому рекомендувати усім орендарям, враховуючи складну ситуацію щодо збереження і функціонування закладів освіти, медицини, забезпечення соціального захисту, підняти відсоткову податкову ставку. Також окремо наголосила на налагодженні співпраці і розуміння із одноосібниками.

Сільський голова Олексій Сарана відзначив, що цьогоріч було прийнято відповідне рішення про підняття відсоткової ставки з 0,3% до 1% для одноосібників. Роз'яснювальна робота щодо декларування доходів проводиться постійно.

Також на виконкомі було заслухано звіт секретаря сільської ради про звернення громадян. За І півріччя цього року було зафіксовано 21 усне звернення та 13 письмових. Більшість стосується надання одноразової матеріальної допомоги. Усі були розглянуті у встановлені законодавством терміни, та надані по них відповіді. З цього приводу керівник апарату Леся Соловей відзначила, що за звітний період звернень від жителів Колодистого на гарячу лінію не було, що свідчить про позитивну роботу керівництва сільської ради у вирішенні проблемних питань на місці. (Опісля засідання виконкому працівниками райдержадміністрації були надано методичні рекомендації щодо ведення документообігу та роботи зі зверненнями.)

Про підготовку школи до навчального року проінформувала Валентина Сарана, директор школи, депутат районної ради. Відзначила, що з метою збереження закладу на території села, економії коштів на його утримання, було проведено  „своєрідну оптимізацію“. Перенісши усі класи в одне невелике приміщення, де уже зроблено необхідні ремонтні роботи.

На завершення голова райдержадміністрації відповіла на ряд запитань від жителів Колодистого. Зокрема, про ремонт доріг – проект  (на три млн.грн. державних коштів) уже подано  на тендер по визначенню виконавця робіт. Про водогін – відповідний проект по співфінансуванню із державного бюджету поданий на різні конкурси, питання перебуває на постійному контролі. Члени виконкому та сільський голова відзначили сприяння районного керівництва у вирішенні багатьох місцевих проблем. Подякували за співпрацю.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування