A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Область готується до опалювального періоду

Дата: 16.07.2019 09:44
Кількість переглядів: 330

Область готується до опалювального періоду

Жителі області мають вчасно одержати якісні послуги зі стартом опалювального періоду. Про це сказав т.в.о. голови обласної державної адміністрації Тарас Висоцький на засіданні обласного оперативного штабу з координації робіт щодо своєчасної підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

За словами посадовця, нині технічна готовність регіону становить 45 %.

Тарас Миколайович нагадав, що з 1 травня цього року набув чинності Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Згідно з ним введено нову класифікацію комунальних послуг. Відповідно до цього закону «послуга з централізованого опалення» виключена, натомість виділена «послуга з постачання теплової енергії». Зміна ж тарифів можлива буде після визначення моделі договірних відносин співвласниками багатоквартирних будинків та укладення нових типових договорів за обраною моделлю. На сьогодні їхня форма ще не затверджена Урядом.

Водночас Тарас Висоцький зауважив про ухвалену в квітні Кабінетом Міністрів постанову № 560, відповідно до якої встановили граничні тарифи на послуги для населення міст обласного значення, зокрема й Черкас, Сміли, Канева, Умані, Ватутіного, та м. Києва.

Ці вимоги стосуються «послуги з постачання теплової енергії», тому можуть бути враховані підприємствами теплоенергетики області та органами місцевого самоврядування лише після укладення нових договорів. Пропозиції ж та зауваження, подані Мінрегіоном Прем’єру стосовно Постанови, перебувають нині на розгляді.

– Методика не затверджена наразі, однак готовність безпосередньо об’єктів регіону на старті опалювального періоду має бути стовідсотковою, – зазначив Тарас Висоцький. – Для цього повинна бути налагоджена комунікаційна робота, взаємодія між постачальниками газу, електроенергії та виконавцями, зокрема організаціями та установами чи громадянами. Важлива співпраця. Адже досвід показує: якщо 70%, приміром, не мають проблем, на відміну від решти, які в аналогічних умовах, то це свідчить про те, що останні не допрацьовують. Відповідно повинні переймати позитивний досвід.

Зауважимо, відповідно до підписаного наприкінці квітня розпорядження ОДА про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2019-20 років, затвердили перелік необхідних заходів, склад оперативного штабу, план-графік проведення виїзних засідань.

Серед тих районів, що потребують наразі активізації робіт: Кам’янський район, Драбівський, міста Золотоноша, Сміла, Канів, Чигирин.

Під час засідання керівники районів та міст доповіли про стан готовності та проблемні питання, стан розрахунків за енергоносії та комунальні послуги.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування