A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Виїзне засідання комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати у Лащову

Дата: 19.07.2019 12:34
Кількість переглядів: 476

Як і планувалося на щопонеділковій координаційній нараді при голові райдержадміністрації,  протягом цього тижня міжвідомча комісія районної державної адміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі провела два виїзних засідання. У село Криві Коліна (інформація уже розміщена на офіційному сайті http://talnivska.rda.org.ua/news/1563451854/ ) і в Лащову.

Фото без описуЦього ж дня там проходили виконкоми сільських рад. Тож для більшої ефективності ці два засідання були поєднані. Члени міжвідомчої комісії райдержадміністрації спільно із членами виконкому та запрошеними мали змогу опрацювати шляхи вирішення болючих для конкретного населеного пункту проблем.

Отже, у Лащові працювала комісія на чолі з Віталієм Захарчуком, начальником управління агропромислового та економічного розвитку, спільно із начальником Тальнівської ДПІ Звенигородського управління  ГУ ДФС у Черкаській області Олександром Маринченком, начальником фінансового управління Наталею Шпичак, начальником відділу управління Іраїдою Торченюк.

На жаль, не всі запрошені сільгоспвиробники, від сплати податків якими залежить наповнення бюджету, а від так і життєдіяльність самого села, прибули на засідання. Вочевидь не розуміючи повноти проблеми і власної відповідальності, проігнорували запрошення якраз ті, які орендують близько 75 відс. (97,4 га) наявних земель за ставкою 4,5%, як повідомила сільський голова Таміла Дворнікова.

Фото без описуБули присутніми Карачун Т.В.– представник ФГ «Юрпольське» та ПП «Дронго», Заєць Н.В.- керівник ТОВ «АТМ ТАльне», Ковальов А.К.- керівник СФГ «Агро», члени виконавчого комітету сільської ради.

Віталій Захарчук відзначив, що угоди на оренду державних земель (ріллі), які знаходяться за межами населених пунктів, укладаються Держгеокадастром в області,  тому райдержадміністрація та сільська рада не мають важелів впливу на визначення ставки орендної плати. Втім, є усна домовленість з Держгеокадастром в Черкаській області про те, що при умові письмового звернення орендаря, будуть укладатись додаткові угоди з визначенням ставки орендної плати та терміну оренди на 7 років.

Отже, все залежить від волі самих орендарів.

Наталя Шпичак наголосила, що при умові передачі в оренду земельних часток(паїв) за ставкою орендної плати 12 відс. вартості земельних ділянок, додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб по району становитимуть 4850,0 тис.грн., а це фінансування заробітних плат освітянської та медичної галузей, інших соціальних програм.

Присутні представники ФГ „Юрпольське“ ПП «Дронго» та ТОВ «АТМ ТАльне» погодилися із необхідністю підняття податкових ставок, пообіцяли підняти їх до 12 %.

Робота у цьому напрямку продовжується, від її результатів і розуміння кожного власної відповідальності залежить життєдіяльність нашого району.

Сектор організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування