A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Командний Чемпіонат України зі спортивного орієнтування проходить на Черкащині

Дата: 19.07.2019 15:43
Кількість переглядів: 376

Командний Чемпіонат України зі спортивного орієнтування проходить на Черкащині

Шістнадцять областей, 350 учасників – на Черкащині проходить Командний Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед юнаків бігом. Він розпочався 15-го й триватиме до 22 липня. Сьогодні ж стартували змагання на середній дистанції. Цього дня відбулось й урочисте відкриття Чемпіонату. Вітали учасників із усієї країни на базі дитячого табору відпочинку «Дахнівська Січ», що в с. Свидівок Черкаського району. Тут, між іншим, і живуть учасники в наметовому містечку.

Зауважимо, ще з 1965 року на Черкащині почали розвивати спортивне орієнтування задля популяризації цього виду спорту, підвищення спортивної майстерності, підготовки до всеукраїнських та міжнародних змагань. А саме цей Чемпіонат зародився як фестиваль спортивного орієнтування в Україні для оздоровлення, відпочинку, спілкування та обміну досвідом серед юнаків.

Т.в.о. голови ОДА Тарас Висоцький привітав учасників із різних регіонів на Черкащині. Звернувшись до юних спортсменів, він побажав перемог та радості спілкування, адже, окрім участі в змаганнях, вони мають змогу знайти друзів і потоваришувати. «Спортивний азарт – надзвичайно важливий, як і прагнення стати чемпіоном. Тож, будьте спортивно активними, удосконалюйте себе, демонструючи гарний приклад своїм ровесникам. І звісно, розвивайте спорт та в цілому нашу державу», – сказав Тарас Миколайович.

Із вітальними словами звернулись до учасників і керівник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський, головний суддя, суддя I категорії Татяна Уфімцева, в.о. начальника Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Олена Скринська.

Принагідно Максим Зеленський вручив компаси перспективним спортсменам.

Отож, сьогодні розпочались змагання на середній дистанції (від 2,1 км). Попереду – довга дистанція – до 7,3 км, а також спринт. Змагаються хлопці й дівчата в трьох вікових групах від 12 до 18 років. У складі команд – по 18 спортсменів.

Між тим, 19-21 липня відбудеться паралельно й відкритий чемпіонат Черкаської області «Кубок Дружби-2019», де представлено буде 12 вікових категорій від 10 до 70 років.

Змагання організували за допомогою Міністерства молоді та спорту України, Федерація спортивного орієнтування України, Управління у справах сімї, молоді та спорту ЧОДА, Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР та відокремленого підрозділу ГО «ФСОУ» у Черкаській області.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування