A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

В області на понад 30% зменшилась кількість отримувачів нижчої за встановлений рівень мінімальної зарплатні

Дата: 19.07.2019 15:49
Кількість переглядів: 293

Фото без описуВ області на понад 30% зменшилась кількість отримувачів нижчої за встановлений рівень мінімальної зарплатні

Про стан виплати зарплатні в області говорили в ОДА. У тутешньому прес-центрі відбулось чергове засідання міжвідомчої робочої групи щодо реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Поміж учасників: т.в.о. голови обласної державної адміністрації Тарас Висоцький, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, представники структурних підрозділів ОДА, фіскальної служби, пенсійного фонду та ін.

Як повідомив у ході засідання Руслан Чикало, протягом 5-ти місяців 2019 року на 31,4% (на 2,3 тис. осіб) зменшилась кількість працівників, які отримували заробітну плату нижчу законодавчо встановленого мінімального розміру. Про це свідчать підсумки моніторингу.

– Наразі найліпше спрацювали в Уманському районі – зменшили на 68,5%, Тальнівському – на 65,3% та Канівському – на 63%, де найбільший відсоток скорочення кількості осіб, які отримали заробітну плату менше мінімального, законодавчо встановленого розміру, – зауважив Руслан Олександрович. – Однак недостатньо попрацювали в Катеринопільському районі, збільшивши за звітний період на 23% кількість працівників, які отримали заробітну плату меншу встановленого розміру мінімальної – 4173 грн.

Керівник структури також сказав, що, за інформацією Головного управління Пенсійного фонду в області, в травні 2019 року, порівняно до квітня 2019-го, лише на 7,2% (на 381 особу) зменшилась кількість працівників, які отримали заробітну плату менше мінімальної. Основною причиною недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, за словами посадовця, є неправильно заповнена звітність бухгалтерами підприємств, установ, організацій. Відтак спільно обговорили шляхи вирішення цього питання.

Між тим, голови міжвідомчих робочих груп Городищенського, Катеринопільського та Маньківського районів поінформували про виплату мінімальної заробітної плати на тамтешніх підприємствах, в установах та організаціях.

Водночас районні керівники висловили побажання про участь в засіданнях міжвідомчих груп керівників об’єднаних територіальних громад. На жаль, не всі з них погоджуються.

За словами ж Тараса Висоцького, основним інструментом впливу нині є внутрішня комунікація та максимальна інформаційна кампанія, зокрема й про ситуацію на місцях. На переконання посадовця, це сприятиме в подальшому кооперації та взаємодії. Адже в реформу децентралізації закладено не принципи контролю повноважень, а відповідальність, самоорганізація, еволюція та свідомий підхід.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування