A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Виїзна робоча нарада т.в.о. голови ОДА Тараса Висоцького у Тальнівський район. Напрацювання спільного механізму вирішення проблем

Дата: 24.07.2019 16:16
Кількість переглядів: 630

Фото без опису        „Я прихильник конструктивних рішень. Моя ціль приїзду на Тальнівщину, як і в інші райони, - напрацювання спільного бачення вирішення критичних проблем, отримання спільного досвіду“, - наголосив у вступному слові т.в.о. голови Черкаської ОДА Тарас Висоцький.

       23 липня відбулася виїзна робоча нарада т.в.о. голови Черкаської ОДА Тараса Висоцького у Тальнівський район щодо співфінансування спільних установ соціальної сфери району з ОТГ та фінансового стану галузі освіти району. У нараді також взяла участь директор департаменту фінансів ОДА Наталія Кравченко. Серед запрошених – міський та сільські голови, депутати обласної, районної та міської рад, керівники служб та установ району, місцеві ЗМІ.

       Адже питання, що постали до обговорення, дійсно, стосуються кожного жителя району та ОТГ. Це логічно - спільно утримувати заклади соціальної сфери, які обслуговують усіх тальнівців. В умовах обмеженого ресурсу для цього мають бути докладені максимальні зусилля.

         Присутні і міський голова, і депутати та працівники міської ради висловили своє розуміння ситуації і запевнили, що на рівні фінансових управлінь райдержадміністрації та міської ради досягнуто домовленостей щодо пропорційного співфінансування. Від так, це питання буде винесене на розгляд депутатів на найближчій сесії міської ради.

      Критичним у районі є фінансовий стан галузі освіти. У процесі обговорення, насамперед, було наголошено на питаннях наповнення районного та сільських бюджетів.

    Голова райдержадміністрації Валентина Любомська проінформувала про роботу над залученням можливих резервів. Основні задіяні механізми – співпраця із сільськими головами; співбесіди із сільгоспвиробниками; активна діяльність міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі; виїзні робочі наради у населені пункти, залучення усіх товаровиробників, підприємців до вирішення соціальних проблем тощо. Головним ресурсом сільських бюджетів є підняття відсоткової ставки за оренду земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності до 12 %. Райдержадміністрація спільно із обласним керівництвом, у свою чергу, надає максимальне сприяння орендарям в укладанні додаткових угод для підняття ставки, про що є усна домовленість із управлінням Держгеокадастру в Черкаській області. Отже, все залежить від волі самих орендарів, яким були надіслані від усіх сільських рад (за рішеннями виконкомів, сесій, зборів) відповідні рекомендаційні листи.

        На жаль, незважаючи на таку широку роз'яснюючу кампанію, за останній період лише один сільспвиробник звернувся з офіційним листом до райдержадміністрації про готовність підняти ставку до 12 %. Ще троє погоджуються підняти до 8%, аргументуючи тим, що господарства займаються тваринництвом. Якою буде відповідь інших орендарів - поки невідомо.

         -Залучення цих ресурсів – необхідна умова функціонування усіх закладів району, але це не дає можливості швидкого наповнення бюджету зараз, а утримувати школи уже потрібно сьогодні, - наголосив Тарас Висоцький. – Залишається оптимізація неспроможної мережі.

У ході інформування начальника відділу освіти Лариси Коваль, було обговорено кожен навчальний заклад, який підпадає під реформування.

    Тарас Миколайович порекомендував знову виносити питання оптимізації на розгляд депутатів районної ради. І підходи у прийнятті відповідальних рішень мають бути не популістські, а раціональні і, насамперед, в інтересах самих учнів.

    Опісля Тарас Висоцький надав коментарі на питання, які найбільше хвилюють жителів нашого району. Це і про державне фінансування різних проектів, розподіл коштів на вирішення екологічних проблем, ремонт доріг тощо.

    Тарас Миколайович висловив власну позицію щодо справедливого і пропорційного розподілу державних коштів та сприяння у вирішенні проблем району.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування