A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щеплення попередить захворювання га кір

Дата: 08.08.2019 10:18
Кількість переглядів: 379

Починаючи з 2017 року, на кір перехворіло понад 115 тисяч українців, а з початку 2019 року – захворіло вже 57 тис. людей, 18 – померли.

Між тим, за період семи місяців цього року в області зафіксували 732 захворілих на кір, з них – 266 дітей. Нещеплених загалом – 197 осіб. За останній тиждень у регіоні захворіло 7 осіб, 2 з яких діти. Про це повідомляє Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА. Там інформують, що цю інфекцію зараховують до вакцинкерованих. Епідемії можна уникнути, якщо 95 % суспільства будуть мати щеплення. Щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця й туберкульозу є обов’язковими. Інші обов’язкові щеплення встановлюють за віком, професійними ознаками та епідемічними показаннями. Перелік обов’язкових профілактичних щеплень та оптимальні строки їх проведення визначені Календарем профілактичних щеплень. Терміни введення, послідовність, інтервали та комбінації вакцин науково обґрунтовані, їх виконання допоможе сформувати стійкий імунітет до інфекції, профілактувати клінічні ускладнення.

Зауважимо, вакцини – це профілактичні лікарські засоби, які вимагають спеціальних умов зберігання в холодильнику (+2ºС – + 8°С). Якщо пацієнти бажають провести вакцинацію препаратами, які не входять в перелік закуплених за кошти Держбюджету, вони можуть самостійно придбати вакцини в спеціалізованих аптеках і подбати про особливі умови зберігання та доставки до пункту щеплень. Аптечний заклад повинен надати чек на придбання, сертифікати виробника та гарантувати дотримання умов зберігання вакцини.

Вакцини, якими проводяться щеплення в лікувально-профілактичних закладах, зареєстровані в Україні, сертифіковані та мають повний пакет документів, який підтверджує їх безпечність і якість. На вимогу батьків медичні працівники щеплювальних пунктів мають надати ці документи. Вакцини, якими щеплять дітей і дорослих за Календарем, закуплені за кошти Державного бюджету, – безкоштовні, щеплення проводять безоплатно.

Якщо в пацієнта є медичні протипоказання до щеплень, особа направляється на спеціально створену комісію при закладі охорони здоров’я. Комісія протокольно оформлює медичний відвід і надає рекомендації про можливість проведення щеплень в конкретному випадку.

Питання щодо організації та проведення щеплень можна задати своєму сімейному лікарю, терапевту чи педіатру. Спілкування з вашим лікарем – це не лише отримання рекомендацій щодо лікування, а й запобігання хворобам, перехід на здоровий спосіб життя.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування