A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Вакциновані – значить захищені

Дата: 28.08.2019 11:21
Кількість переглядів: 602

 

27 серпня заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак провела робочу зустріч з представниками медичної та освітянської галузей по питанню вакцинації від кору. Вона повідомила про спільний наказ Управління охорони здоров'я та Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 02.08.2019 № 843/169 "Про проведення додаткової посиленої імунізації населення проти кору", яким визначено завдання на рівні відділів освіти району та ОТГ, закладів охорони здоров'я для попередження захворюваності на кір. 

– Низький рівень вакцинації – одна з причин спалаху кору, який ми маємо зараз в Україні. Від літа 2017 року через ускладнення від кору померли 39 людей. Пацієнтам слід вакцинуватися до вересня, оскільки з початком навчального року кількість випадків захворювання на інфекційні хвороби зростає, отже ризик виникнення спалаху підвищується. Закликаю кожного – підіть до сімейного лікаря, перевірте, коли ви востаннє вакцинувалися і за потреби – зробіть щеплення. Вакцини є. Вони якісні, безпечні та безоплатні – зазначила Олена Затірко, лікар-педіатр Тальнівського ЦПМСД.

Так, як і будь-який лікарський препарат, вакцини можуть викликати реакцію. Як пояснила Олена Петрівна: серйозні реакції на вакцини вкрай рідкісні. Побічні ефекти, такі як болісні відчуття і припухлість у місці ін’єкції або невелике підвищення температури – це звичайне явище. І воно доводить, що вакцина працює і організм формує імунітет.

В ході наради рекомендовано керівникам закладів освіти визначити в кожному закладі відповідального за роботу по підготовці та проведенню посиленої імунізації проти кору і визначено терміни подання ними таблиць встановленої форми; вироблено механізм співпраці між закладами освіти та Тальнівським ЦПМСД для забезпечення максимального охоплення дітей та дорослих профілактичними щепленнями та запобігання виникненню спалаху кору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування