A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Для тих, хто закоханий у силу рідного слова…

Дата: 19.09.2019 14:31
Кількість переглядів: 789

Фото без описуВручення щорічної регіональної літературної премії ім. Ф. Мицика

18 вересня відбулося урочисте нагородження переможців та учасників конкурсу на щорічну регіональну літературну премію імені Федора Мицика, засновану рішенням Тальнівської районої ради у 2007 році. Святковий захід відбувся на батьківщині поета-фронтовика у день його народження.

Вишнопільська школа, як завжди, гостинно і привітно зустрічала гостей. Серед яких натхненник конкурсу - син відомого поета, письменник, фольклорист та краєзнавець Вадим Мицик з дружиною Ангеліною. Підтримати конкурсантів приїхали їхні рідні, літературні наставники, викладачі.

Саме у такій затишній і святковій атмосфері народжуються нові емоції, що плекають поезію, що надихають, хвилюють всіх, хто любить рідну землю, хто закоханий у силу рідного слова.

Подумалося, як добре, що саме на нашій Тальнівщині започаткований такий чудовий конкурс, який згуртовує таланти, єднає щирою любов'ю усіх поціновувачів сильного і прекрасного українського слова.

Педагоги та учні школи на чолі з директором Тетяною Лисою підготували змістовне літературознавче дійство. Гості мали змогу почути цікаві розповіді про талановиту родину Мициків, насолодитися поезією видатних земляків.

Привітали конкурсантів та гостей свята представники Тальнівської райдержадміністрації та районної ради. Завідувач сектору культури райдержадміністрації Оксана Щербатюк та начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Галина Лементар подякували конкурсантам та їхнім наставникам за творчу працю. І провели нагородження лауреатів та учасників конкурсу Дипломами та грошовими преміями у таких номінаціях:

         Високохудожні поетичні твори (поезія)

  • Гончарук Артем Володимирович студент, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. (поетична добірка «Завісу піднято!»).
  • Сас Ольга Юріївна м. Тальне, вихованка літературного гуртка Тальнівського районного центру науково-технічної творчості дітей та  учнівської молоді Тальнівської районної  ради.
  • Ярема  Денис Артурович – учень 1 класу Майданецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тальнівської районної ради.

Високохудожні прозові твори

- Куземко Нікіта Ігорович – студент, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. (Есе «Третя позиція або Горіти у пеклі»).

 

         Грунтовні літературознавчі твори

- Підберезня Оксана Геннадіївна – учениця 11 класу Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради. (Творчий портрет письменника «Любов до рідного краю у творчості Савченка Анатолія Олексійовича»).

За доброю традицією привітав конкурсантів Вадим Мицик, подарував на згадку власні книги.

Учасники конкурсу ділилися враженнями, читали поезію. Наставниця Нікіти Куземка та Артема Гончарука, викладач  Уманського державного педагогічного університету, сучасна письменниця Марина Павленко подякувала організаторам за щиру атмосферу родинності, за підтримку талановитої молоді. Пані Марина поділилася творчими планами і висловила сподівання на нові творчі зустрічі у Вишнополі.

Наш рідний, вишневий Тальнівський краю, спасибі тобі за таких незвичайних, щирих, прекрасних і обдарованих діток. Пишаємося таким конкурсом, гордимося його учасниками. Дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення прекрасного літературного свята.

Сектор організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміінстрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування