A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Співпраця продовжується 

Дата: 23.09.2019 16:45
Кількість переглядів: 747

Фото без опису Пройшло не так багато часу відтоді, як Тальнівська районна філія ділилася досвідом надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для відкриття власної справи Отрох Олені.

Нагадаємо, що Олена Вікторівна, втративши роботу, з метою працевлаштування звернулась до служби зайнятості за послугами. Під час співбесіди фахівець з’ясувала, що Олена, маючи більше 38 років досвіду роботи бухгалтера, планує кардинально змінити свою професійну діяльність та втілити в життя давню мрію, мрію дитинства, – відкрити власне кафе.

В свою чергу фахівцями філії Отрох Олені були надані інформаційні і консультаційні послуги з питань відкриття власної справи за підтримки служби зайнятості. З часом усе відбулось: написання  та презентування бізнес-плану, реєстрація підприємця, отримання одноразової. На комісії, яка розглядала можливість виплати допомоги по безробіттю  для  організації  підприємницької діяльності одноразово, «новоспеченому» підприємцю побажали успіхів, розвитку та запросили Олену до подальшої співпраці зі службою зайнятості уже в статусі роботодавця.

Фото без описуУ листопаді 2018 року Олена Отрох зареєструвалась як фізична особа-підприємець, а вже в червні 2019 року на заявлену вакансію «кухаря» була працевлаштована безробітна особа, яка відноситься до соціально вразливих верств населення – «особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилось 10 і менше років».

Згодом роботодавець скористалась правом на отримання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за працевлаштування безробітного, який недостатньо конкурентоспроможний на рику праці, за направленням служби зайнятості на новостворене робоче місце.

Під час проведення відвідування фахівцями філії 16 вересня 2019 року ФОП Отрох О.В. надано інформаціно-консультаційні послуги служби зайнятості як роботодавцю. Олена Вікторівна подякувала за співпрацю та сказала: "Розширятись планую, ну, а за працівниками – до Вас!".

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування