A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Підсумки роботи Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ за 9 місяців 2019 року

Дата: 08.10.2019 16:42
Кількість переглядів: 470

Протягом січня-вересня 2019 року послугами Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості скористалися 2489 громадян, що становить 92,6% в порівнянні до відповідного періоду минулого року. Впродовж 3-х кварталів 2019 року до районної філії звернулося 1868 осіб з питань щодо сприяння у працевлаштуванні, що на 171 особу менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Станом на 01.10.2019 року на обліку в Тальнівській філії перебувають на обліку 385 безробітних, з них допомогу по безробіттю отримують 337 осіб.

Із загальної чисельності незайнятого населення, що перебуває на обліку:

220 – жінок,

108– молодь до 35 років,

211 – сільські жителі.

Із загальної кількості, особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню станом на 01.10.2019 р. – 127, в тому числі:

особи з інвалідністю – 33;

учасники АТО та ООС – 26;

З початку року:

- працевлаштовані 1108  громадян, в тому числі безробітних - 598 осіб (54 % від загальної кількості працевлаштованих).

  • професійну перепідготовку за направленням районної філії пройшли 199 безробітних;
  • у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь відповідно 78 та 326 безробітних;
  • від 204 роботодавців району надійшли 1296 вакансій;
  • рівень працевлаштування безробітних у вересні становить 7,9 %.

З метою зниження рівня безробіття серед населення Тальнівською районною філією надаються профорієнтаційні, консультаційні послуги, здійснюється навчання за професіями, орієнтованими на підприємництво.

Впродовж 9 місяців 2019 року проведено 6 семінарів «Як розпочати свій бізнес», 6 засідань клубу «Територія успіху» учасниками яких стали 93 безробітних особи. До послуг клієнтів в центрі зайнятості також продовжує свою роботу «Бізнес-пункт» та інформаційні куточки «Як розпочато власну справу» та «Зелений туризм».

Шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та самостійній зайнятості населення відкрила власну справу одна особа з числа безробітних.

Проводиться адресна робота з роботодавцями щодо легалізації зайнятості населення. Так, за звітний період проведено 24 семінари з роботодавцями за різною тематикою, в тому числі 1 семінар щодо подолання незадекларованої праці за участю головного Державного інспектора Управління Держпраці в Черкаській області. Опубліковано 35 статей та оголошень в районних газетах та інтернет-виданнях (сайт обласного центру зайнятості, Тальнівської райдержадміністрації, Тальнівської міської ради) на сторінках Facebook 116.

Впродовж зазначеного періоду шляхом компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на створені нові робочі місця для осіб, які працевлаштовані за направленням центру зайнятості, працевлаштовані 13 безробітних, в тому числі на нові робочі місця в  пріоритетних видах економічної діяльності:

ФОП Береза Руслан Олексійович – 3

ФОП Мочалка Микола Григорович – 1

ФОП Калініченко Віктор Миколайович – 2

ФОП Славна Тетяна Анатоліївна – 4.

ФОП Отрох Олена Вікторівна - 1

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування