A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Із робочої наради. Щодо забезпечення хворих інсуліном

Дата: 10.10.2019 10:11
Кількість переглядів: 423

Фото без описуОстаннім часом у районі загострилася проблема із забезпеченням хворих інсуліном, згідно державної програми. Якщо донедавна державне фінансування повністю забезпечувало придбання цього препарату, то з початку цього року половину необхідної суми мають фінансувати місцеві бюджети.

Пацієнти скаржаться ще й на те, що деякі хворі постійно отримують ліки безкоштовно та ще й про запас, тоді як інші змушені постійно купувати препарат власним коштом.

Неодноразово скарги щодо забезпечення інсуліном надходили до Тальнівської райдержадміністрації, районної та міської рад.

З цього приводу заступник голови Тетяна Півторак провела робочу нараду за участю керівництва районної та міської рад, районної лікарні, аптеки, керівників відповідних структурних підрозділів, представників громадськості.

Фото без описуОлег Солодько, директор КНП „Тальнівська ЦРЛ“ проінформував,   що на обліку у лікарні перебуває 295 хворих, які потребують інсуліну. Для його придбання на рік необхідно 2,5 млн. грн. Кількість хворих протягом року постійно змінюється, відповідно коливається і сума необхідних коштів. Лікар-ендокринолог виписує рецепти, згідно спеціальної державної програми.

Тетяна Олександрівна відзначила, що, незважаючи на фінансові труднощі в інших галузях району, проблему необхідно вирішити. Основна позиція - задіювати чіткі і прозорі механізми.

За результатами обговорення було вирішено створити із залученням громадськості комісію із забезпеченням хворих інсуліном.   А також спільно  із спеціалістами фінансового управління райдержадміністрації та міської ради провести ревізію звітності районної лікарні щодо обліку пацієнтів та виписки рецептів для виведення остаточної суми, яку необхідно профінансувати із місцевих бюджетів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування