A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

В області розпочали роботу щодо формування системи забезпечення якості освіти

Дата: 23.10.2019 11:31
Кількість переглядів: 460

В області розпочали роботу щодо формування системи забезпечення якості освіти

 

_DSC0161Із вересня на Черкащині розпочало роботу Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області. Про основні завдання, що покладаються на новостворений орган та співпрацю з освітянами розповіла начальник Управління Оксана Компанієць у ході координаційної наради в ОДА під головуванням першого заступника очільника області Бориса Лебедцова.

– Розбудовуємо систему забезпечення якості освіти для гарантування її якості у закладах освіти, забезпечення довіри суспільства до освітнього процесу та результатів навчання, а головне – така система є запорукою постійного та послідовного розвитку і вдосконалення, – зазначила Оксана  Анатоліївна.

Серед повноважень, що покладаються на Управління, є проведення інституційних аудитів у закладах освіти, та заходів державного нагляду контролю), надання рекомендацій закладам освіти, окрім вищої, щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, участь у сертифікації педагогічних працівників та контроль за веденням обліку дітей шкільного віку

Особливу увагу приділили інституційному аудиту. Саме в такому вигляді тепер буде здійснюватися зовнішнє оцінювання роботи шкіл.

– Інституційний аудит – новий механізм, який запропоновано застосовувати для зовнішньої оцінки якості освітньої діяльності. Це новий підхід до оцінювання навчальних закладів, – пояснила Оксана Компанієць. – Він допоможе налагодити зворотній зв’язок. Головна відмінність інституційного аудиту від попередніх державних перевірок – це зосередження уваги на досягненнях школи.Освітні експерти націлені не на критику, а на допомогу педагогічним працівникам. Після завершення аудиту директор та засновник закладу отримують висновок та рекомендації. Якщо ж у закладі виявлено певні недоліки, то керівник матиме достатньо часу для їх виправлення. Процедура інституційного аудиту – прозора. Про його проведення керівник чи засновник  знатимуть завчасно. Що стосується плану його проведення – то він чітко регламентований і після його затвердження ніяких правок у нього вноситися не може.

_DSC0163Начальник Управління ДСЯО у Черкаській області наголосила, що філософією роботи органу є партнерство.

– Робота щодо формування системи забезпечення якості освіти в області тільки розпочинається, – додала посадови ця. – Вона потребує спільних зусиль усіх зацікавлених сторін.Зважаючи на це, мизапрошуємо педагогів, керівників і засновників закладів освіти до відкритого діалогу. Для нас важливо чути ваші пропозиції, ідеї та зауваження. Переконана, що лише завдяки співпраці ми зможемо зробити освіту якіснішою.

За інформацією Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування