A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Борис Лебедцов про заклади оздоровлення для дітей

Дата: 24.10.2019 11:26
Кількість переглядів: 376

Умови перебування мають бути, насамперед, безпечними, – Борис Лебедцов про заклади оздоровлення для дітей

72711631_2546838842251269_7564606309375410176_nЯкісними, а головне безпечними, мають бути умови в обласних закладах відпочинку й оздоровлення дітей. Про це сказав перший заступник очільника області Борис Лебедцов за результатами Всеукраїнської селекторної наради, де підбили підсумки організації й проведення цьогорічної оздоровчої кампанії. Борис Борисович наголосив на тому, що всі зафіксовані недоліки потрібно усунути, аби вже з наступного року діти мали змогу одержати якісні послуги з оздоровлення, а батьки чи близькі були спокійними за їхнє там перебування.

– Охорона громадського порядку на територіях оздоровчих закладів, пожежна й техногенна безпеки, дотримання вимог санітарного законодавства в дитячих закладах оздоровлення й відпочинку – ці та інші вимоги мають бути в пріоритеті. Цьогоріч у ході перевірок таких установ до початку роботи порушення санітарного, пожежного законодавства виявили майже в кожному другому закладі. Це неприпустимо. А тому прошу докласти максимальних зусиль та проконтролювати, наскільки якісно проведена робота з усунення недоліків.

Загалом же на засіданні проаналізували недоліки роботи попередніх років. Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, інших установ одержали доручення щодо покращення показників проведення оздоровчої кампанії у 2020 році.

Зауважимо, послугами оздоровлення та відпочинку вдалося охопити цього року майже 81 тисячу дітей Черкащини. Зокрема, більше 24 тисяч – послугами оздоровлення та понад 56 тисяч – відпочинком. Працювало більше 700 закладів.

Крім того, більше 48 тисяч дітей соціально незахищених категорій відпочили та оздоровилися цього року.

Між тим, зменшився відсоток дітей, які заплановано охопити оздоровчими та відпочинковими послугами,а також мережі дитячих закладів у зв’язку зі створенням об’єднаних територіальних громад,зменшенням мережі оздоровчих таборів (через перехід до ОТГ)та пришкільних таборів.

На проведення оздоровчої кампанії з обласного та місцевих бюджетів використали майже 26млнгрн з місцевих та обласного бюджетів. Залучали й позабюджетні кошти (спонсорські й батьківські) – більше 6млн грн.

Водночас фахівці Держпродспоживслужби протягом оздоровчого періоду 2019 року долучились до семисот комісійних перевірок закладів оздоровленнята відпочинку дітей.У ході перевірок порушення санітарного законодавства виявили майже в кожному другому закладі. За результатами, на адресу керівників закладів направили приписи щодо усунення порушень санітарних норм і правил, відповідні інформації з конкретними пропозиціями щодо належного санітарно-протиепідемічного забезпечення закладів спрямували до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.

Згідно із затвердженим Планом проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Черкаської області на 2017 – 2021 роки, було проведено державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області. Кілька з них атестацію не пройшли, частину притягли до адміністративної відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування