A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулося засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 31.10.2019 09:05
Кількість переглядів: 679

Про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району та виконання районного бюджету йшлося на засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації 29 жовтня.

 

  Засідання відбулося під головуванням заступника голови райдержадміністрації Тетяни Півторак за участю міського та сільських голів, представників районної ради, керівників установ та структурних підрозділів.

  Про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району за 9 місяців інформувала начальник відділу економіки, інвестицій та житлово-комунального господарства управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Світлана Ковалишина. Вона звернула увагу на один із головних показників соціально-економічного розвитку – конкурентно-спроможність. Відзначила, що у цьому напрямку спостерігається позитивна динаміка. Зокрема, за статистичними даними: проти звітного періоду минулого року зріс показник обсягу реалізації продукції на 7,8 млн грн.,  на 4 млн.грн більше вкладено інвестицій, у малому і середньому підприємництві зареєстровано більше на 4 юридичні особи (всього 268) та на 27 фізичних осіб-підприємців (всього 1024) тощо. Продуктивною на сьогодні є співпраця із турецькою фірмою, яка планує відкриття фотоелектростанцій у двох селах району. Світлана Олексіївна окреслила й інші перспективні напрямки подальшої роботи.

   Щодо виконання районного бюджету за 9 місяців 2019 року і завдання на IV квартал доповідала начальник фінансового управління Наталя Шпичак. Звернула увагу сільських голів на важливість перерахунку субвенцій до районного бюджету на утримання закладів на своїх підвідомчих територіях.

   Про проведення ремонту доріг району інформував головний спеціаліст відділу економіки, інвестицій та житлово-комунального господарства управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Євгеній Піддубний. Було відзначено про необхідність контролю за проведенням ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення за кошти Державного дорожнього фонду, а також про важливість надання пропозицій у відповідні інстанції щодо переліку першочергового ремонту автомобільних доріг Тальнівського району на наступний рік.

   Про стан впровадження концепції „Нової української школи“ в закладах загальної середньої освіти Тальнівського району інформувала головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Лариса Безталанна.

  На головних аспектах щодо запобігання дитячій бездоглядності та роботи з дітьми, які потрапляють у складні життєві обставини, зупинився начальник  служби у справах дітей Тальнівської райдержадміністрації Микола Писар. Звернув увагу на те, що органи місцевого самоврядування повинні тримати на контролі сім'ї, які потрапляють у складні життєві обставини, незалежно від того, чи вони офіційно зареєстровані на підвідомчій території.

    Підсумки організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2019 році підвела начальник управління соціального захисту населення Тетяна Маринченко.

    Про стан передачі приміщень медичних амбулаторій загальної практики сімейної медицини та ФАПів до власності сільських рад проінформувала головний лікар КНП „Тальнівський ЦПМСД“ Ганна Данилюк. Наголосила на досі не вирішеній у більшості сільських медичних закладах проблемі із будівництвом пандусів. А це є однією з умов підписання на наступний рік договору із Національною службою здоров'я та фінансування закладу.

    Підсумовуючи засідання, Тетяна Півторак наголосила на співпраці у вирішенні нагальних проблем та ефективному плануванні подальшої роботи.

    По розглянутих питаннях було дано ряд доручень та завдань.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування