A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Презентація навчальних закладів державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ)

Дата: 05.11.2019 08:20
Кількість переглядів: 769

З метою підвищення поінформованості про можливості професійного навчання за сприяння служби зайнятості, 25 жовтня Тальнівською районною філією Черкаського ОЦЗ для пошукачів роботи проведено профконсультаційний семінар на тему «Презентація навчального закладу державної служби зайнятості». У якому взяли участь 16 безробітних, які протягом тривалого періоду не працевлаштувалися та перебувають на обліку в філії.

На заході безробітні мали змогу познайомитися з перевагами професійного навчання за сприянням служби зайнятості. Фахівець з профорієнтації Тальнівської районної філії, Олена Липкань – ознайомила безробітних з актуальними професіями на місцевому ринку праці та освітніми і кваліфікаційними вимогами до них. Учасників проінформовано про наявність 11-ти Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а саме: Дніпропетровський ЦПТО ДСЗ, Донецький ЦПТО ДСЗ, Івано-Франківський ЦПТО ДСЗ, Луганський ЦПТО ДСЗ, Одеський ЦПТО ДСЗ, Полтавський ЦПТО ДСЗ, Рівненський ЦПТО ДСЗ, Сумський ЦПТО ДСЗ, Харківський ЦПТО ДСЗ, Херсонський ЦПТО ДЦЗ та Львівський-ЦПТО ДСЗ.

Під час семінару відбулась розширена презентація Одеського ЦПТО ДСЗУ, оскільки саме цей навчальний заклад користується підвищеним інтересом та є найбільш популярним для здобуття нової професії серед безробітних району та області.

Шукачам роботи було продемонстровано відеопрезентацію Одеського ЦПТО ДСЗУ, наголошено, що навчання проводиться з використанням сучасної матеріально-технічної бази, згідно з навчальними програмами, що відповідають усім вимогам роботодавців. Безробітні мали змогу ознайомитись з розширеним переліком професій, які можна здобути в даному ЦПТО ДСЗ та графіком формування груп.

Так, у листопаді-грудні 2019 року у Одеському центрі професійно-технічної освіти планується запуск груп за професіями оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, перукар (перукар-модельєр), електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, манікюрник, кухар судновий, електрогазозварник судновий, електрогазозварник, швачка.

Переконливим аргументом для безробітних стало те, що фінансування витрат на професійне навчання безробітних проводиться не за рахунок власних коштів, а за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та в оптимально стислі терміни, не потрібно здавати ЗНО та відсутність обмежень за віком. Крім того, безробітним оплачується вартість проживання в гуртожитках, та проїзду до місця навчання і у зворотному напрямку.

Отже, «Якщо вам коли-небудь не вдавалось досягти бажаного, то причина може бути у вашій голові. Ваше бачення світу надзвичайно важливе. Ваш розум, знання і вміння – найпотужніша сила», такими словами закінчила семінар О. Липкань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування