A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З 01 січня 2020 року працівників райдержадміністрацій чекає значне скорочення

Дата: 06.11.2019 10:40
Кількість переглядів: 4086

Фото без описуВ останні дні жовтня у Тальнівській райдержадміністрації відбулася робоча нарада, на якій було обговорено розпорядження Черкаської облдержадміністрації щодо граничної чисельності працівників та нової структури райдержадміністрацій, виданого 25 жовтня 2019 року.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №91 «Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 746) та розпорядження обласної державної адміністрації 24.04.2014 № 90 (у редакції розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 25.10.2019 № 675) штатна чисельність працівників Тальнівської райдержадміністрації скорочується на 50 %. Так, всього в адміністрації має бути 67 працівників, зокрема в апараті – 14.

 

Керівникам структурних підрозділів, працівникам апарату була надана можливість висловити свою думку, внести пропозиції та запропонувати шляхи вирішення  піднятого питання.

Адже робота райдержадміністрації з 1 січня наступного року має бути повністю переформатована відповідно до законодавчих актів та вимог сьогодення. Зокрема, така оптимізація зумовлена тим, що частина функцій місцевих адміністрацій дублюється з об'єднаними територіальними громадами (ОТГ), створеними у рамках децентралізації.

Механізм та алгоритм дій в умовах реорганізації запропонував уряд, розробивши РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо оптимізації структурних підрозділів райдержадміністрацій та граничної чисельності працівників таких підрозділів.

Щодо необхідності проведення оптимізації місцевих райдержадміністрацій надав роз'яснення в оприлюдненому у соцмережах коментарі Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет. Також він висловив чітку позицію щодо соціальних гарантій вивільненим держслужбовцям.

За його словами, протягом останнього місяця у Кабміні проаналізували всі функції РДА та нарахували їх 111 за 11 напрямками. За словами урядовця, кількість функцій скорочуватиметься. При цьому він запевнив, що держслужбовців, які потраплять під скорочення, не кинуть напризволяще.

“Повторюся, це болюче, але необхідне рішення. Я вважаю, що уряд мав проводити ці скорочення більш плавно останні 2 роки (з ходом децентралізації). Однак, на жаль, цього не робилося — можливо, через вибори”, - додав Дубілет.

Міністр висловив сподівання на те, що всі вивільнені працівники зможуть знайти своє нове місце в економіці країни.

Тальнівська райдержадміністрація працює над формуванням нової структури та процедурою попередження працівників про можливе вивільнення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування