A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги

Дата: 14.11.2019 11:51
Кількість переглядів: 329

Фото без описуЗ метою матеріальної підтримки громадян, які зайняті доглядом за особами, нездатними за станом здоров’я до самообслуговування, чинним законодавством передбачено таку соціальну виплату, як компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги.

Дана компенсація призначається та виплачується органами соціального захисту населення відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» та постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 р. N 558 за місцем проживання особи, якій надаються соціальні послуги.

Компенсація призначається виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб у таких розмірах:

  • 15 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю І групи;
  • 10 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю ІІ групи та дітям з інваліднісю;
  • 7 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю ІІІ групи та хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

У разі, якщо соціальні послуги надає фізична особа пенсійного віку, компенсація призначається у зазначених розмірах виходячи з прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Компенсація призначається на час встановлення групи інвалідності або на час, протягом якого особа, що подала заяву про необхідність отримання соціальних послуг, потребуватиме постійного стороннього догляду.

 

Для призначення компенсації подаються такі документи:

 

Непрацюючою фізичною особою, яка надає соціальні послуги:

  • заява про згоду надавати соціальні послуги;
  • копія паспорта;
  • висновок лікарсько-консультативної комісії про те, що стан її здоров"я дозволяє постійно надавати соціальні послуги;
  • копія трудової книжки.  

Особою, яка потребує надання соціальних послуг:

  • заява про необхідність надання соціальних послуг;
  • копія паспорта;
  • копія довідки медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності;
  • висновок лікарсько-консультативної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність до самообслуговування;

 

Компенсаційні виплати не виплачуються у разі:

  • коли отримувач послуг, обслуговується соціальними службами, у тому числі територіальними центрами;
  • коли фізичній особі - надавачу соціальних послуг, відшкодовуються витрати на надання цих послуг по догляду відповідно до Законів України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», «Про психіатричну допомогу», «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.1996 р. № 832 «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян».

 

За додатковою інформацією просимо звертатися до управління соціального захисту населення Тальнівської райдержадміністрації за адресою: м. Тальне, вул. Соборна, 45, каб. № 1 або за телефоном 3-09-41.

За інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування