A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Протягом року в області відпустили понад 262 тисячі електронних рецептів за програмою «Доступні ліки»

Дата: 18.11.2019 09:38
Кількість переглядів: 364

Протягом року в області відпустили понад 262 тисячі електронних рецептів за програмою «Доступні ліки»

 

5a59c112b53e360dc4b008f487ca59d2-middleІз 1 квітня обласні лікарі первинної медичної допомоги відпустили 262 470 електронних рецептів за урядовою програмою «Доступні ліки». Отримати їх можна у 57 аптечних закладах (232 місця відпуску лікарських засобів), які електронно виписують медикаменти, інформують в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

Програма «Доступні ліки» поширюється на препарати для лікування серцево-судинних захворювань (ССХ), діабету II типу та бронхіальної астми. У МОЗ пояснюють: ці хвороби у пріоритеті, оскільки вони найбільше впливають на показники смертності населення, значно знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні. За 2019 рік, станом на квітень, на відшкодування вартості лікарських засобів в області виписали 120 601 рецепт для надання медичної допомоги 67 351 пацієнту.

Відповідно до Закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», громадяни України з 2020 року отримуватимуть гарантований, тобто на 100 % оплачений державою, пакет медичних послуг та лікарських засобів. Згідно із Законом єдиним замовником медичних послуг і платником за їхнє якісне надання виступає Національна служба здоров’я України.

Щоб отримати електронний рецепт, пацієнт повинен звернутися до свого лікаря. Після прийому медик виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я. На мобільний номер пацієнта, який зазначений у декларації, приходить повідомлення з єдиним номером рецепта і кодом для отримання ліків в аптеці. Потім користувач зазначає номер рецепта, а фармацевт пропонує лікарські засоби, які є в наявності та зараховані до програми «Доступні ліки». Якщо необхідного препарату нема, його можна отримати в іншій аптеці.

Наявність медикаментів пацієнт може дізнатися в онлайновому режимі завдяки національному проекту «Є Ліки». Зараз «Є Ліки» є найбільшим ресурсом, який дозволяє пацієнтам перевіряти наявність ліків в їхньому регіоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування