A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Пам'ять нетлінна…

Дата: 25.11.2019 11:25
Кількість переглядів: 714

Фото без опису23 листопада у селі Глибочок було відкрито пам'ятник жертвам голодомору 1932 – 1933 років.

Пам'ять нетлінна. Вона, як нескінченна книга, у якій багато сторінок вписано чорними і кривавими літерами. Щороку ми знову й знову перегортаємо ці сторіночки з викарбуваними іменами мільйонів українців, які загинули у страшні роки голодомору.

Вшановуючи світлу пам'ять односельців, Глибочківська громада встановила пам'ятний знак при вході до місцевого цвинтаря, адже першими тут, якраз, і були безіменні поховання заморених голодом у 30-тих роках.

Ніхто не має права про це забути. Трагічні сторінки історії не повинні повторюватися. Тому відкриття пам'ятника – важлива подія.

Приєдналися до Глибочківської громади заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак та депутат районної ради Олександр Дімітров.

Від імені громади слова вдячності усім, хто долучився до доброї справи пошанування пращурів, висловив сільський голова Василь Мельник. Головним меценатом став уродженець села Володимир Постоловський, допомагали коштами і працею Сергій Каратнюк, Пастух Володимир, Олександр Загородній, Михайло Мороз, Ігор Бабій, Іван Солодкий, Володимир Дерена, Віталій Кушнір, а також працівники сільської ради, будинку культури.

Присутні поклали до пам'ятника квіти та колоски, хліб, яблука, цукерки. За упокій душ запалили свічки. Згадали усіх поіменно…

Місцевий священник відслужив панахиду. Спільна молитва за душі невинно убієнних об'єднала усіх пошаною до минулого та вірою у майбутнє, яке ніколи не повторить подібної трагедії…

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування