A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Кадрова політика, ремонт доріг, боротьба із корупцією

Дата: 25.11.2019 16:03
Кількість переглядів: 362

Кадрова політика, ремонт доріг, боротьба із корупцією, – Роман Боднар провів пресконференцію 

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із регіональними журналістами. Під час пресконференції обговорили низку питань, зокрема: кадрові призначення, боротьбу із корупцією, питання ремонту доріг, екологічні проблеми області, комунікаційні аспекти та ін.

Призначення голів РДА

Ситуація складна, бо прецес затягнувся. Кадрове питання зараз – номер 1. На сьогодні є 20 вакансій на 20 посад голів РДА. Були кандидати, які відібрані через систему “Ліфт”. Із усіма провів співбесіди, щоб оцінити, наскільки кандидати готові до виконання завдань. Але перевірити правильність вибору можна буде лише на практиці. В ідеалі голова РДА – це лідер, який готовий працювати, вимоги досить високі. Для того, аби розширити якість потенційних претендентів, ми запросили всіх охочих. Відгукнулися і подали резюме близько 100 осіб із усієї області. Частина відмовилися заповнювати форму, яку запропонували фахівці із ОДА. Решту резюме проаналізували, зважаючи на наявність управлінського досвіду. Тих, хто на нашу думку, не готові до такої посади, ми не відкидаємо, а запишемо до кадрового резерву.  По кожному району формуємо від 2 до 5 кандидатів. Будемо радитися і з народними депутатами, у нас є налагоджений діалог. Але до критики ми готові. Важлива здатність вчитися, розвиватися, а також має бути відповідна система цінностей. Перші призначення будемо очікувати незабаром, до кінця тижня плануємо подати всі документи.

Ремонт доріг

Пріоритети для Черкащини це автошляхи: Канів-Чигирин, Корсунь-Шевченківський-Знам’янка, Золотоноша-Умань. Є й інші дороги, але це найосновніші і найкритичніші. Цього тижня відбудеться зустріч із нардепами, обговоримо із ними також це питання, лобіюватимемо на всіх рівнях. Центральна частина України не може бути в такому стані. Ми зі свого боку переконуватимемо Уряд, профільні міністерства і служби у важливості ремонту доріг на Черкащині.

Боротьба із корупцією

Більшість повідомлень, які надходять мені у соцмережах, стосуються корупційних дій. Фізично я не встигаю все опрацьовувати. Застосуємо комп’ютеризований спосіб збору інформації. У соцмережах, на сайті облдержадміністрації створюємо окрему функцію – повідомлення про корупційні дії. Так само буде “гаряча” лінія, бо не всі активні в соцмережах. Приймаємо звернення із прізвищами, документами, конкретними фактами, а не розповсюджуємо чутки. 

Наступний крок після збору даних  - обробка інформації. Цим займатимуться фахівці, які опрацьовують кожне звернення. Упевнений, будуть випадки, коли питання можна буде вирішити чи дисциплінарним стягненням, чи кадровим рішенням, чи “стимулюючим” дзвінком голови ОДА. Решту, що не в межах наших повноважень, – спрямовуємо до компетентних органів. Але контроль обов’язковий. Ми “обрубаємо” традицію відписок. 

Екологічні питання

При Черкаській ОДА для вивчення діяльності птахофабрик групи компаній “Миронівських хлібопродукт” була створена робоча група. Маю інформацію з районів, люди обурюються впливом діяльності підприємств. Це питання вивчаємо, звик довіряти лише фактам, тому чекаю результатів досліджень та детального аналізу.

Якщо документи по діяльності птахофабрик матимуть сумнівний характер, будемо ініціювати перевірку правоохоронців. Такі ж підходи будуть до всіх підприємств, а не лише до птахофабрик.

Ніяких кулуарних домовленостей не буде, всі засідання проводимо відкрито, інформацію оприлюднюємо на офіційних ресурсах. 

Комунікація

На публічній фейсбук-сторінці підвищуємо якість комунікації.  Усі звернення, запити, проектні, кадрові пропозиції автоматично розподілятимуться по відповідальних структурних підрозділах ОДА. У такий спосіб ми оптимізуємо процеси. Часто повідомляють і важливі факти, на які довгий час не реагували чиновники та правоохоронці.

Комунікація – це основа. Я відкритий, думаю, ви в цьому вже переконалися. Зустрічі із журналістами будуть регулярними, але наступного разу говоритимемо про результати, а не лише про плани.

Особисті прийоми громадян, на які також можна записатися на сторінці фейсбук, відбуватимуться згідно графіка двічі на місяць. А також заплановані виїзди в райони.

Повне відео пресконференції можна переглянути за посиланням на офіційній сторінці у фейсбуці Романа Боднара.

 

 

Стоїть задача не просто освоїти кошти, а освоїти розумно, – Роман Боднар представникам райрад області (ФОТО)

 

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар взяв участь у загальних зборах представників регіонального відділення «Української асоціація районних та обласних рад» у Черкаській області. 

Кожний із присутніх представників райрад описав проблематику району, спільними питаннями для всіх залишаються: недофінансування галузей освіти, медицини, неспроможність забезпечувати пільгові категорії населення  за рахунок місцевих бюджетів, зимове утримання та ремонт дорожніх шляхів державного і територіального значення. 

Вирішення питання ремонту доріг на Черкащині – питання №1. На цьому наголосив очільник області Роман Боднар. Він проанонсував відкриту зустріч із підрядними та проектними організаціями, яка відбудеться 26 листопада. На ній спільно обговорять концепцію, стратегію будівництва, яка базуватиметься на якості, дотриманні термінів та гарантії.

Райдержадміністрації надали голові ОДА відгуки про роботу підрядників, які займалися зимовим утриманням. Серед них схвальних – мало. Зворотній зв’язок очікується також від ОТГ області.

- На мою думку, розподіл коштів дорожнього фонду не був прозорим, не в повній мірі враховувалися позиції ОТГ та районів області. На сьогодні розглядається законодавча  можливість проведення дорожніх тендерів на 3 роки, аби завести потужних інвесторів, які мають відповідне забезпечення технікою. Знайти добросовісних підрядників, які якісно виконують роботи, – це теж проблема. Але ми повинні вивчати того, з ким працюємо. Бо компанії, в яких один бухгалтер і які потім позичають техніку, викликають великі сумніви. Стоїть задача не просто освоїти кошти, а освоїти кошти розумно, – звернувся до присутніх Роман Боднар.   

За попередніми підрахунками на будівництво доріг в області необхідні 5 мільярдів гривень. 

- Наступного тижня ми виїжджаємо в Кабмін і будемо обгрунтовувати потребу в коштах. Розуміємо, що є першочергові, так звані “червоні об’єкти”. Робимо акцент на критичних автошляхах:  Канів-Чигирин, Корсунь-Шевченківський-Знам’янка, Золотоноша-Умань. 

Серед проблемних питань, які озвучили представники райрад, – це відсутність голів РДА та скорочення в районних адміністраціях. У свою чергу Роман Боднар зауважив, що зараз відбувається активний процес затвердження кандидатур на посади голів РДА. Тож незабаром відбудуться перші призначення. 

Разом із тим Боднар попросив надати оцінку роботи правоохоронних структур в районах та поінформувати про факти недбалості чи упередженості.

- Я не хочу зупинятися на співпраці із представниками виконавчої вертикалі – головами РДА. Налаштований до діалогу і з вам – представниками районних рад, і з представниками об’єднаних територіальних громад. Чиї рішення будуть більш адаптовані до проблем громади, на тих і акцентуватимемо увагу. Я готовий чути всіх. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування