A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Актуальні питання освітньої галузі вирішували на колегії обласного Департаменту

Дата: 28.11.2019 09:33
Кількість переглядів: 365

Інноваційні школи, інклюзія, підвезення учнів: актуальні питання освітньої галузі вирішували на колегії обласного Департаменту

 

Фото без описуНа базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» 26 листопада відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки ОДА. Освітяни області обговорити актуальні питання галузі.

Відкрив роботу колегії директор Департаменту Валерій Данилевський, який визначив питання порядку денного заходу, а також прокоментував стан справ у галузі, означив основні завдання діяльності. Про хід виконання обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини на період до 2020 року» доповіла начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти Департаменту Людмила Гордуновська.

Фото без опису Співдоповідачі, начальник відділу освіти Золотоніської міської ради та виконавчого комітету Ольга Строкань та начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Раїса Карман, поділилися досвідом «на місцях» щодо модернізації освітніх закладів, зокрема, в рамках програми «Інноваційні школи Черкащини на період до 2020 року». Принагідно було відзначено, що важливим підґрунтям упровадження означеної програми є фінансове та методичне забезпечення.

Начальник відділу інклюзивної, позашкільної освіти та виховної роботи управління дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти Департаменту Тетяна Шевченко доповіла про стан мережі інклюзивно-ресурсних центрів та забезпечення їхньої діяльності. Також Тетяна Олександрівна проаналізувала роботу органів управління освітою щодо забезпечення діяльності козацьких класів.

Про фінансове забезпечення функціонування галузі та про стан реалізації обласної програми «Шкільний автобус» доповіла начальник відділу економічної діяльності та організації роботи Департаменту управління вищої, професійної (професійно-технічної) освіти Департаменту Тетяна Кійко.

Також у рамках зустрічі присутні мали нагоду ознайомитися з технічними можливостями сучасного цифрового навчального обладнання, яке презентували представники фірм-виробників.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування