A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Яку компенсацію одержують громадяни – надавачі соцпослуг

Дата: 04.12.2019 14:27
Кількість переглядів: 385

Яку компенсацію одержують громадяни – надавачі соцпослуг пояснюють в профільному обласному Департаменті

 

Фото без описуЩомісячну компенсаційну виплату призначають непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, зокрема й дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування та потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами). Такі виплати передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558, зазначають в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Цю компенсацію призначають, зважаючи на прожитковий мінімум для працездатних осіб:

– 15 % – фізичним особам, які надають соціальні послуги людям з інвалідністю I групи;

10 % – фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, які за висновком лікарсько-консультаційної комісії потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування, громадянам з інвалідністю II групи та дітям-інвалідам;

7 % – фізичним особам, які надають соціальні послуги людям з інвалідністю III групи та хворим, які за висновком лікарсько-консультаційної комісії потребують постійного стороннього догляду й не здатні до самообслуговування.

До уваги! осіб, які досягли пенсійного віку та осіб з інвалідністю, що надають соціальні послуги, компенсація призначається у зазначених розмірах, з огляду на прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Додатково повідомляємо, що з липня 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становитиме 2 007 грн та для осіб, які втратили працездатність – 1564 грн.

Компенсація призначають та виплачують органи соціального захисту населення за місцем проживання, перебування особи, якій надають соціальні послуги, з дня подання фізичною особою, яка надає соціальні послуги, та особою, яка їх потребує, заяв разом з відповідним пакетом документів.

Виплату компенсації здійснюють за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Станом на 10.11.2019 в органах соціального захисту населення області на обліку перебуває 1 694 особи, які отримують компенсацію фізичним особам, що надають соціальні послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування