A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Один із найчисельніших волонтерських центрів Черкащини опікується малозабезпеченими, допомагає атовцям

Дата: 05.12.2019 09:16
Кількість переглядів: 354

Фото без описуБлагодійний «Пенсіонер»: один із найчисельніших волонтерських центрів Черкащини опікується малозабезпеченими, допомагає атовцям

 

Понад 32 тисячі волонтерів різних вікових груп – від школярів та студентів до людей поважного віку – працюють в обласному центрі «Пенсіонер». Він створений при Черкаській обласній організації ветеранів та є одним з найчисельніших волонтерських об’єднань області.

Волонтери опікуються майже 43 тисячами малозабезпечених, одиноких громадян, які потребують допомоги та опіки. Крім того, з перших днів проведення АТО беруть активну участь у зборі та наданні адресної гуманітарної допомоги учасникам АТО, літнім людям, мешканцям Донецької та Луганської областей та внутрішньо переміщеним особам з цих областей. За цей час вони відправили 78 вантажівок з одягом, продуктами харчування, овочами, фруктами, комп’ютерною технікою на Схід.

Звернувшись до низки фармацевтичних заводів України, волонтери отримали ліків більше ніж на 400 тис. грн і відправили їх в зону АТО, до Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота (селище Оршанець) та до Черкаського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни.

– Ми активно співпрацюємо з волонтерськими організаціями, однією з найактивніших є саме «Пенсіонер», – каже директор Департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало. – Вони постійно підтримують будинки-інтернати та територіальні центри підрозділів соціального захисту населення області. Водночас цьогоріч учасники центру та Черкаської обласної організації ветеранів розробили два проекти з підтримки малозабезпечених, одиноких громадян, які потребують допомоги та опіки. З обласного бюджету вони отримають 175 тисяч гривень на їх реалізацію. Завтра світ відзначає міжнародний День волонтера – International Volunteer Day. Цей день – гарна нагода подякувати волонтерам за їхню добру безкорисну справу. Завдяки їхній нелегкій праці безліч людей отримує необхідну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування