A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Пріоритетні напрямки роботи

Дата: 21.12.2019 09:11
Кількість переглядів: 448

Служба зайнятості спрямовує свої зусилля на якнайшвидше повернення людей до праці, надаючи комплекс соціальних послуг з індивідуальним підходом. Це, насамперед, підбір підходящої роботи з використанням оперативної інформації про вільні робочі місця та вакантні посади.

Вже багато років користується попитом така послуга служби зайнятості як організація громадських та інших видів тимчасових робіт. За направленням Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ протягом січня-листопада 2019 року 428 безробітних взяли участь у громадських роботах з благоустрою та прибирання території, упорядження пам’ятників та ін.

За сучасних умов одним із заходів активної підтримки безробітних є підвищення їх конкурентоспроможності шляхом організації професійного навчання відповідно до потреб ринку праці та замовлень роботодавців. Головною вимогою при цьому є узгодження і потреб роботодавця, й інтересів шукача роботи, що сприяє якнайшвидшому працевлаштуванню людини, закріпленню її на робочому місці. Так, за 11 місяців 2019 року даною послугою скористались 224 особи з числа зареєстрованих безробітних.

Філією здійснюється й профорієнтаційна робота серед місцевого населення, мета якої – профілактика безробіття, сприяння підвищенню якості робочої сили, надання допомоги у виборі чи зміні професії. Зокрема, використовується платформа профорієнтації «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа», яка насамперед націлена допомагати випускникам загальноосвітніх освітніх закладів ефективно визначитися з майбутньою професією.

Пріоритетним напрямком роботи служби зайнятості залишається співпраця з роботодавцями. Сьогодні служба зайнятості надає роботодавцям наступні види послуг: консультує з різних питань стосовно законодавства, здійснює підбір необхідних працівників на замовлення роботодавця, стимулює створення нових робочих місць шляхом компенсації ЄСВ та компенсує витрати на оплату праці у разі прийняття на роботу осіб з числа внутрішньо переміщених, організовує громадські роботи та інші види тимчасової зайнятості, тощо.

Як і раніше, основне завдання служби зайнятості: аби кожен українець працездатного віку мав достойну роботу із гідною зарплатою, а роботодавець – потрібних йому працівників.

Для цього у розпорядженні служби є чимало ефективних засобів, але основне її надбання – це висококваліфіковані, досвідчені фахівці. Фахівці, як завжди готові прийти на допомогу: людині, яка шукає місце праці; роботодавцеві, який має потребу в кадрах; молоді, яка визначається із вибором майбутньої професії та вести конструктивний діалог із соціальними партнерами.

За інформацією Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування