A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

На Черкащині презентували проєкт Аграрного реєстру

Дата: 24.12.2019 08:14
Кількість переглядів: 371

Фото без описуДоступність і зручність для аграріїв: на Черкащині презентували проєкт Аграрного реєстру

Уже із січня в області стартує тестовий етап упровадження Державного реєстру для аграріїв. Черкащина, нагадаємо, серед пілотних в Україні, де втілюють новий онлайн-сервіс для агровиробників.

Фахівці кажуть: держреєстр – це платформа, що сприятиме створенню прозорої системи земельних відносин та покликана зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною, зручною.

Із роз’ясненнями щодо функціонування нової системи до області приїздили радник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Роман Граб, консультант Світового банку Володимир Лапа та консультант із IT-технологій Володимир Попов. Вони спілкувались із черкаськими керівниками об’єднаних громад, фермерами, сільськогосптоваровиробниками. У приміщенні обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників провели презентацію проєкту.

Зі слів Романа Граба, таку систему впроваджують для того, аби  кожен аграрій міг одержати державну послугу онлайн, не стоячи в чергах, не витрачаючи зайвий час, та врешті позбавитись необхідності надання значної кількості різноманітних  документів і довідок.

– Ми переконані, що це також допоможе аграріям легше отримувати банківське фінансування. А через декілька років функціонування Реєстру кожен аграрій отримає певну історію своєї діяльності. Таким чином, наявною буде інформація щодо напрямку діяльності аграрія, сплачені ним податки, одержану державну допомогу. Це підвищує ймовірність того, що цей аграрій платоспроможний. У перспективі це сприятиме й у цілому залученню інвестицій.

Водночас директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка зазначив: «Роботу з упровадження Реєстру лише розпочали. І вона насправді дуже необхідна. Адже це захист кожного суб’єкта господарювання, демонстрація власної діяльності, доступ до державного фінансування. Це і захист від ймовірного рейдерського захоплення. Сьогоднішнє перше зібрання – ознайомче. А з 15 січня ми спільно почнемо працювати з кожною громадою. Перші пілотні: Руськополянська, Іркліївька й Іваньківська громади. Інформація буде доведена до кожного аграрника».

Зауважимо, сервіс працюватиме за принципом «єдиного вікна». Доступ до аграрного Реєстру матиме кожен індивідуально, за допомогою електронного ключа. Після реєстрації аграрію буде доступна інформація із Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав, Реєстру ідентифікації тварин, Акредитованого центру сертифікації ключів.

Дотамо також, зареєструватися в Реєстрі зможе кожен бажаючий за допомогою електронного цифрового підпису.

Оператори виїжджатимуть в ОТГ та сільські ради, а також надаватимуть інформаційні послуги в обласному департаменті агропромислового розвитку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування