A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Торік області з держбюджету виділили більше 65 млн грн на засоби реабілітації для людей з інвалідністю. Потребу забезпечили повністю

Дата: 10.01.2020 10:33
Кількість переглядів: 537

Торік області з держбюджету виділили більше 65 млн грн на засоби реабілітації для людей з інвалідністю. Потребу забезпечили повністю

 

У 2019 році в області повністю забезпечили потребу людей з інвалідністю в технічних та інших засобах реабілітації. На ці цілі з державного бюджету виділили 65,3 млн грн.

Зауважимо, до технічних та інших належать засоби реабілітації, які роблять життя людей з інвалідністю комфортнішим:

– протезно-ортопедичні вироби, зокрема ортопедичне взуття;

– спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;

– засоби для пересування;

– допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;

– меблі та оснащення;

– спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Особа з інвалідністю самостійно обирає технічний засіб реабілітації, місцевий орган соціального захисту здійснює оплату за виданий виріб.

– Надання такої послуги здійснюють на основі укладання тристороннього договору між особою з інвалідністю, підприємством-виробником ТЗР та органом соціального захисту населення, – зазначає директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. – Крім цього, запроваджено виплату компенсації за самостійно придбані вироби, а саме: за допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому; спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією та ін.

Зі слів керівника структури, для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації або отримання відповідної компенсації, необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.

Довідково: в області живе понад 106 тисяч осіб з інвалідністю, а це понад 14% населення працездатного віку, зокрема майже 74,1 тис. осіб з інвалідністю загального захворювання, 2,8 тис. осіб з інвалідністю профзахворювання, 4,5 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни, майже 6,5 тис. осіб з інвалідністю-чорнобильців, 12,9 тис. осіб з інвалідністю з дитинства та 4,7 тис. дітей з інвалідністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування