A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Василь Шкляр та Ігор Мітров стали лауреатами Всеукраїнської премії імені Василя Симоненка

Дата: 11.01.2020 10:15
Кількість переглядів: 418

Фото без описуВасиль Шкляр та Ігор Мітров стали лауреатами Всеукраїнської премії імені Василя Симоненка 

 

Відомий письменник Василь Шкляр за роман «Троща» та поет із Керчі Ігор Мітров за поетичну збірку «Голландський кут» стали лауреатами Всеукрїнської премії імені Василя Симоненка. 

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка встановлюють щороку, задля вшанування пам’яті поета-гуманіста, широкої популяризації його імені й творчості – Черкаська обласна рада, Черкаська обласна державна адміністрація, за підтримки Національної спілки письменників України, Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка та Ліги українських меценатів.

Премію запровадили ще із 1993 року для підтримки молодих талантів, заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання. Із 2014-го обласна премія вийшла на рівень всеукраїнський.

а) «За кращу першу поетичну збірку» – 20000 грн;

б) «За кращий художній твір» – 30000 грн.

Привітав лауреатів та вручив відзнаки голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар:

– Один із слоганів, який відібрали для бренду Черкаської області, є фраза “Земля переможців”. Безсумнівно, Василь Симоненко – і є один із тих переможців, яким пишаються і будуть пишатися черкащани. Цінності, якими пронизана поезія митця, – патріотизм та громадянська мужність. Він зробив вибір і як людина, і як поет, ставши яскравим представником шістдесятників.

Окремо Роман Боднар подякував усім, хто причетний до збереження пам’яті про Василя Симоненка: митцям та літераторам, зокрема Черкаській обласній спілці письменників, усім ініціаторам Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка, яка існує ще із 1993 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування