A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відвідування центру зайнятості та підбір підходящої роботи

Дата: 15.01.2020 11:39
Кількість переглядів: 587

Фото без описуПісля присвоєння статусу безробітного громадянин відвідує  центр зайнятості не рідше одного разу в 30 календарних днів і за сприянням кар’єрних радників  опрацьовує підходящі вакансії. При цьому, відповідно до законодавства, підходящою роботою вважається та, яка відповідає вашій освіті, професійним навичкам і досвіду роботи кандидата на посаду.

Для осіб з інвалідністю підходяща робота підбирається відповідно до їх професійних знань і навичок, з урахуванням довідки медико-соціальної експертної комісії з висновком про умови та характер праці, індивідуальної програми реабілітації та побажань особи з інвалідністю щодо умов роботи.

Якщо протягом 6 місяців з дня реєстрації безробітному не змогли знайти роботу за фахом, йому запропонують пройти перенавчання на іншу професію з урахуванням його здоров’я, здібностей і потреб ринку праці. При зміні професії, за направленням ЦЗ, пошук роботи здійснюється як за новою, так і за попередньою спеціальністю.

Дворазова відмова від запропонованої підходящої роботи є підставою для зняття з реєстрації в центрі зайнятості та позбавлення статусу безробітного. Повторна реєстрація можлива не раніше ніж через 90 днів з моменту зняття з обліку. В цей тримісячний період ЦЗ надаватиме лише консультаційні послуги, а виплата допомоги по безробіттю проводитися не буде.

Зверніть увагу, що пропуск призначеної дати відвідування центру зайнятості без поважної причини тягне за собою скорочення виплат і/або зняття з обліку. Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 792 від 19.09.2018 «Про Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу», поважними причинами неявки до ЦЗ є:

  • хвороба громадянина
  • смерть членів сім’ї та родичів
  • догляд за хворою дитиною  віком до 14 років
  • відвідування лікарні,судових та правоохоронних органів, районних військкоматів, інших державних установ.
  • інші обставини, що об’єктивно перешкоджають відвідуванню у ЦЗ

 

Наявність поважної причини має бути підтверджено документально.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування