A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Ми маємо враховувати інтереси не лише тих, хто виходить на мітинги, – Роман Боднар про об’єднання громад

Дата: 13.02.2020 15:32
Кількість переглядів: 421

Ми маємо враховувати інтереси не лише тих, хто виходить на мітинги, – Роман Боднар про об’єднання громад

Автор  

На Черкащині, як і на території всієї України, триває завершальний етап реформи децентралізації. Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із представниками громад Золотоніського та Черкаського районів, де є розбіжності між жителями щодо об’єднання та невідповідність запропонованих варіантів метології Мінрегіону. 

– Прикро, що пересічних жителів роками вводило в оману керівництво району, яке відкрито саботувало реформу децентралізації. Доказом цього є рішення місцевих рад, які гальмували процеси. Тому за всі роки реформи жителі сіл Золотоніщини не об’єднувалися. І зараз є низка маніпуляцій з боку політиків, ми ведемо діалог із тими, хто виходить на мітинги. Але маємо враховувати інтереси та право на розвиток всього району і області, а не окремих осіб, – звернувся до представників громад Роман Боднар. 

Представники Золотоніщини наполягали на утворенні Новодмитрівської ОТГ. Але, пояснює керівник області, є об’єктивні фінансові розрахунки та методологія Кабміну. Золотоноша і Нова Дмитрівка – дотичні населені пункти. Згідно до фінансових розрахунків,  населені пункти отримають саме в складі Золотоніської ОТГ. 

ДО ТЕМИ: Роман Боднар про Новодмитрівську громаду

– По факту значною частиною послуг (освітніми, медичними) люди Новодмитрівської ОТГ будуть користуватися в Золотоноші. При цьому утримувати апарат за кошти (а це майже 12 млн грн), які б могли піти на розвиток. При цьому поряд буде ще один управлінський апарат. Ще раз наголошу, що та інфраструктура, яка є в громадах, нікуди не дівається.

ДО ТЕМИ: «Якщо не дотримуватися методології, то буде хаос», – Роман Карманнік про формування громад на Черкащині

За словами заступника голови ОДА Романа Карманніка, передчасно говорити і за приєднання Свидівка до Черкас.

– Обласна адміністрація не має таких повноважень. На сьогодні розглядаємо всі варіанти, в тому числі й об’єднання Свидівка з Будищем”. 

За результатами зустрічей присутні домовились, що Роман Боднар із профільними заступниками цього та наступного тижня виїде в райони, аби почути думку та аргументи жителів щодо об’єднавчих процесів. 

Відео зустрічі можна переглянути за посиланням. 

Як інформував раніше Міністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль, планується, що до квітня 2020 року в Україні вже буде затверджений адміністративно-територіальний устрій базового рівня, до червня – субрегіонального рівня. У третьому кварталі очікується прийнятті нової редакції Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та необхідних змін до Податкового та Бюджетного кодексів. Четвертий квартал – прийняття актів, спрямованих на виконання названих законів.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування