A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

В області планують реалізувати екопроектів на понад 31 млн грн

Дата: 17.02.2020 09:09
Кількість переглядів: 313

В області планують реалізувати екопроектів на понад 31 млн грн

Автор  

На Черкащині завершили відбір природоохоронних проектів та заходів. Цьогоріч профільна робоча група при ОДА відібрала 19 проектів на 31,6 млн грн, відзначив заступник очільника області Дмитро Ляшов. Відповідатимуть за їхню реалізацію Департаменти ЖКГ та регіонального розвитку, а також Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Загалом до розгляду робочої групи пропонувалася 91 пропозиція з природоохоронних заходів на понад 275 млн грн. Втім, відповідно до раніше ухвалених критеріїв, відібрали лише ті, які мають стратегічне значення для області. Фінансуватимуть проекти з природоохоронного фонду області. Його загальний обсяг сягає 34,4 млн грн. Нерозподілений залишок, а це 2,8 млн грн, надалі спрямовуватимуть за потребою відповідно до рішення робочої групи.

– Екологічна галузь набуває усе більшої важливості для нашого суспільства, – каже Дмитро Ляшов. – Деякі проблеми потребують комплексного рішення, які ми можемо забезпечити, втілюючи відібрані проекти. Чимало з них стосується розробки документації. На жаль, це теж доволі тривалий, вартісний, але необхідний процес, без якого ми на зможемо стратегічно працювати надалі. Чимало проектів передбачають співфінансування з місцевих бюджетів. Цього ж року запланували кошти на придбання техніки для Черкас. Перелік відібраних проектів мають ще затвердити депутати обласної ради, тож чекатимемо їхнього рішення.

Найбільші і найвартісніші природоохоронні проекти куруватиме Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА. Серед таких: реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в Чорнобаї, реконструкція з влаштуванням гідроізоляції очисних споруд стаціонару Шполянської ЦРЛ, відновлення гідротехнічної споруди в Жашкові та ін. Загалом по Департаменту передбачено 11 екопроектів майже 27 млн грн.

Управління екології та природоохоронних ресурсів опікуватиметься втіленням 7 проектів на майже 4,6 млн грн. З-поміж них розробка регіонального плану стратегії поводження з відходами, моніторингу в галузі атмосферного повітря, підготовка документації із землеустрою для територій та об’єктів природно-заповідного фонду та ін. Департамент регіонального розвитку організовуватиме та проводитиме стратегічну екологічну оцінку зі Стратегії розвитку області та Плану її реалізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування