A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Робота з програмним РРО

Дата: 17.02.2020 11:05
Кількість переглядів: 440

Робота з програмним РРО

 

Головне управління ДПС у Черкаській області продовжує розяснювальну роботу щодо нових правил застосування РРО у 2020 році.

Нагадаємо, що  Законами України від 20.09.2019 №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» визначено ряд особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) фізичними особами-підприємцями.

Зупинимось на темі щодо роботи Програмного РРО.

Звертаємо увагу, щодо відповідно до статті 5 Закону №128-IXу разі виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій на цей період здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного реєстратора розрахункових операцій. На періодвиходу з ладу програмногореєстраторарозрахунковихопераційпроведеннярозрахунковихоперацій не здійснюєтьсядо моменту усуненнянесправностей.

Також для програмних РРО передбачено можливість застосування режиму офлайн.

На періодвідсутностізв’язкуміжпрограмнимреєстраторомрозрахунковихоперацій та фіскальним сервером контролюючого органу проведеннярозрахунковихопераційздійснюється в режимі офлайн, щоможетривати не більше 36 годин, ізствореннямелектроннихрозрахунковихдокументів, якимприсвоюютьсяфіскальніномериіздіапазонуфіскальнихномерів, сформованихфіскальним сервером контролюючого органу.

Суб’єктгосподарюванняможевикористовуватифіскальніномериіздіапазонуфіскальнихномерів, сформованихфіскальним сервером контролюючого органу, не більше 168 годин протягомкалендарногомісяця.

Порядок визначеннядіапазону, видачі, резервування, використанняфіскальнихномерів, щоприсвоюютьсяелектроннимрозрахунковим документам під час роботипрограмногореєстраторарозрахунковихоперацій в режимі офлайн, встановлюєтьсяфіскальним сервером контролюючого органу.

Контролюючий орган на запит покупця через Електроннийкабінет, щофункціонуєвідповідно до статті 421Податкового кодексу України, щодоперевіркисправжності та достовірностірозрахункового документа надаєінформацію про суб’єктагосподарювання, господарськуодиницю та зарезервованийфіскальний номер розрахункового документа.

Використанняпрограмногореєстраторарозрахунковихопераційу періодвідсутностізв’язкуміжпрограмнимреєстраторомрозрахунковихоперацій та фіскальним сервером контролюючого органу без отриманого в контролюючомуорганідіапазонуфіскальнихномерів, сформованихфіскальним сервером контролюючого органу, забороняється.

Протягомгодинипіслявстановленнязв’язкуізфіскальним сервером контролюючого органу здійснюється передача копійстворенихпрограмнимреєстраторомрозрахунковихопераційрозрахунковихдокументів з присвоєнимиїм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера контролюючого органу. Такірозрахунковідокументимаютьбутипередані до моменту передачіелектронногофіскальногозвіту, електронногофіскальногозвітного чека за день, коли булисформованітакірозрахунковідокументи.

Такірозрахунковідокументимаютьзберігатисяпрограмнимреєстраторомрозрахунковихоперацій до моменту отриманнявідконтролюючого органу підтвердження про доставку розрахунковихдокументів.

Посилання на Закон №128-IXhttps://zakon.rada.gov.ua/laws/main/128-20

Посилання на Закон №129-IXhttps://zakon.rada.gov.ua/laws/main/129-20

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування