A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Черкащани вшанували п’ятиріччя Дебальцівської трагедії (ФОТО)

Дата: 19.02.2020 08:06
Кількість переглядів: 371

Черкащани вшанували п’ятиріччя Дебальцівської трагедії (ФОТО)

Автор  

Фото без опису

5 років тому 18 лютого близько 2500 українських бійців колоною виходили з Дебальцевого. Серед них були й черкащани. Сьогодні бійці, родини загиблих та небайдужі черкащани прийшли вшанувати пам’ять учасників бойових дій. 

Фото без опису

– Такі заходи небхідні для країни. Вони вкотре нагадують, що війна, на жаль, триває, і ми маємо пам’яти тих, хто нас захищав і захищає. Для нас, родин захиблих, це важливо, тому дякую, що приєдналися до вшанувань, – звернулася до присутніх голова об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО Олена Ложешнікова.

Фото без опису

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар нагородив бійців за особисту мужність і високий професіоналізм та з нагоди Дня пам’яті захисників Дебальцевського плацдарму відзнакою «Холодний Яр»:

командира бойової машини – командира відділення розвідувального взводу механізованого батальйону 128 окремої гірсько-штурмової бригади Олександра Кутнього;

командира відділення, командира зенітної установки ЗУ – 23 Сергія Назаренка;

медичний підрозділ 128 окремої гірсько-штурмової бригади Костянтина Марухіна;

сержанта Олександра Литвиненка;

сержанта Валентина Губенка.

Фото без опису

– Не будемо говорити про прорахунки тодішнього військового керівництва. Сьогодні дякуємо тим, хто вистояв, хто тримав оборону і рятував бойових побратимів. Дякуємо бійцям та волонтерам, які завжди були і є поряд! Вам не треба розповідати про патріотизм. Бо Ви і є уособленням патріотизму. Сьогодні вшановуємо тих, кого вже немає з поряд нами. Тих, які проявили найвищий героїзм, – сказав Роман Боднар. 

За весь час оборони Дебальцівського плацдарму загинули 136 військовослужбовців. 331 – отримали поранення. 7 осіб потрапили в полон. 18 – зникли безвісти. Дебальцеве забрало життя 17 черкащан.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування