A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

На Черкащині запрацюють офіцери громади

Дата: 25.02.2020 09:51
Кількість переглядів: 321

Фото без описуНа Черкащині запрацюють офіцери громади


Черкащина стала третім регіоном, який приєднався до проекту “Поліцейський офіцер громади”. Сьогодні офіційно представили першопрохідців та вручили сертифікати та ключі від службових автомобілів.

Також  Голова Національної поліції України Ігор Клименко представив керівника Головного Управління Нацполіції в Черкаській області Михайла Куратченка.

Як відзначив Ігор Клименко, дуже важливо, що офіцери будуть завжди поряд, житимуть і працюватимуть в громаді. Це значно підвищить і якість охорони порядку, а й рівень довіри з боку населення.

– Ви будете першими, до кого звертатимуться люди щодо несправедливості і злочинів. Тут Ваша відповідальність збільшується: бо Ви ті, у кого в першу чергу громада запитає і про результати роботи. Офіцери громади – це не лише про новий рівень поліцейського сервісу, це про новий рівень комунікації із жителями. Зараз на вас чекає ознайомлення із проблемами громад. Ви можете розраховувати на підтримку та співпрацю із керівництвом об’єднаних територіальних громад, обласною адміністрацією, – звернувся голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

Очільник області зауважив, що на сьогодні розробили план реалізації програми “Безпечна Черкащина”, що сприятиме результативності роботи та підвищить рівень безпеки.

Голова Лебедівської об’єднаної територіальної громади Кам’янського району Вікторія Бражник та поліцейський цієї ж громади, старший лейтенант поліції Анатолій Хідченко

– Для мене, як керівника громади, безпека громадян – це пріоритет. Тому ми взяли активну участь у проекті. Сподіваюся, офіцери забезпечать громадян порядком. У свою чергу свторимо всі умови для продуктивної роботи, – відзначає Вікторія Бражник.

Старший лейтенант поліції Анатолій Хідченко розповів, чому вирішив стати офіцером громади. Поліцейський проживає на Кам’янщині, зізнається, що перед подачею документів на конкурс поспілкувався із громадою:

– Відбір був складний, багато претендентів не подолали всі випробування, проходили тести, співбесіди та поліграф. Із вересня проходили навчання у Дніпрі, потім стажування, тепер ми готові до роботи і захисту порядку.

Громадам передали 27 свідоцтв та ключів від автомобілів. Відтак офіцери запрацюють в таких громадах:

Червонослобідській, Білозірській,  Руськополянській,  Леськівській, Кам’янській, Лебедівській, Чигиринській,  Березняківській, Зорівській,  Великохутірській, Михайлівській, Вільшанській, Мліївській, Єрківській, Матусівській, Лип’янській, Бужанській, Соколівській, Ладижинсій та Паланській.

Що таке проєкт «Поліцейський офіцер громади»?

Це новий рівень взаємодії поліції з громадою. Це спільна система захисту та надання якісних поліцейських послуг.

Хто такий Поліцейський офіцер громади? Це універсальний офіцер поліції, який добре знає місцеве населення. Він орієнтований на вирішення безпекових потреб громадян та доступний для людей. 80-90 % робочого часу він знаходиться в громаді та проживає на її території.

Дніпропетровщина стала першим регіоном, з якого ми розпочали проект «Поліцейський офіцер громади», Кіровоградщина другим, а Черкащина та Харківщина відповідно третім.

Особливість запуску проєкту у нашому регіоні є те, що анкети мали змогу подавати  як поліцейські Черкащини, так і поліцейські із інших  регіонів країни, а також цивільні особи.

Також 29 липня 2019 року із 32 територіальними об’єднаними громадами, ГУНП було підписані меморандуми про співпрацю.

На сьогодні за результатами проведеного конкурсу відібрано 27 кандидатів на Поліцейських офіцерів громади. 25 поліцейських ГУНП та 2 поліцейських УПП, які пройшли курс навчання в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування