A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Кобзареве слово житиме у віках…

Дата: 10.03.2020 15:28
Кількість переглядів: 1031

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року Україна відзначає 206 річницю з дня народження великого українського поета. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед талантом котрих схиляється світ. І найперший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи.

Шевченківські дні у нашому районі запам'ятаються цікавими тематичними заходами, пізнавальними книжковими виставками, творчими зустрічами.

10 березня у місті Тальному відбулися меморіальні заходи з вшанування Тараса Шевченка. Біля погруддя великому поету, що у центрі міста зібралися школярі, молодь та небайдужі тальнівчани.

Справжній екскурс по життєвому і творчому шляху Кобзаря запропонувала Заслужений вчитель України Любов Нерубайська спільно з  учнями Тальнівського НВК.

У заходах взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Цимбал, його заступник Тетяна Півторак, голова районної ради Валентина Любомська, в.о. міського голови Василь Сідько, помічник народного депутата Сергія Нагорняка Оксана Сєркова, вчителі, молодь, представники громадських організацій та установ району. Вшановуючи світлу пам'ять поета, присутні поклали квіти до погруддя Кобзареві.

Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, до своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала і викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім'я органічно вплелося в історію та культуру не тільки українського народу, воно знане далеко за межами рідного краю.

Кобзареве слово житиме у віках...

Цього ж дня у Тальнівському музеї історії відбулося відкриття виставки однієї книги, присвяченої 180-річчю першого видання „Кобзаря“.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування