A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Такими проєктами ми «зшиваємо» країну, – Роман Боднар про “Потяг дружби” із Херсонщиною (ФОТО)

Дата: 11.03.2020 09:32
Кількість переглядів: 341

Такими проєктами ми «зшиваємо» країну, – Роман Боднар про “Потяг дружби” із Херсонщиною (ФОТО)

Фото без опису

У межах спільного проєкту облдержадміністрацій «Потяг дружби» Черкащину відвідали школярі із Херсонської області. 

Фото без опису

Діти протягом чотирьох днів із 7 по 11 березня пройшли стежками Холодного Яру (Мотронинський монастир, Гайдамацький став та Онуфріївське джерело), відвідали Іллінську церкву та музейний комплекс ,,Резиденція Богдана Хмельницького“, взяли участь в екскурсійній програмі на Замкову гору, до музею Богдана Хмельницького.

Фото без опису

Фото без опису

На річницю від дня народження Тараса Шевченка побували на малій батьківщині поета та вшанували пам’ять Кобзаря – в селах Моринці та Шевченкове Звенигородського району. 

Фото без опису

Сьогодні у Каневі в музеї Т. Шевченка із херсонцями зустрівся голова Черкаської ОДА Роман Боднар. 

Фото без опису

Фото без опису

Очільник області вручив на згадку про Черкащину сувеніри та подякував за інтерес молоді до Шевченківського краю: 

– Такими проєктами ми «зшиваємо» країну. Лише на початку року ми із головою Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим підписали меморандум про співпрацю, а вже сьогодні приймаємо делегацію школярів. Всі вони – переможці освітніх конкурсів, олімпіад, спортсмени, а головне – патріоти України. Дуже радий, що діти побували на батьківщині Шевченка і Хмельницького, дізналися про традиції та історію краю. Тепер чекайте нас на Херсонщині. 

Фото без описуПоділилися враженнями і самі школярі. 

– Якщо чесно, не думала, що Черкащина така гарна. Програма в нас була дуже насичена, але цікава. Хочу окремо подякувати екскурсоводам, які розповіли нам історію дійсно славної Черкаської області. Тепер обов‘язково треба приїхати сюди із батьками, – ділиться враженнями Світлана.

Вікторія Кульчицька розповідає, що Тарас Шевченко – її улюблений письменник. Тому побувати на рідній землі Кобзаря мріяла давно. 

Фото без опису

Супровід та перебування учнів забезпечується у співпраці Департаменту освіти і науки ОДА, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА та Департаменту культури та зв’язків з громадськістю ОДА.

Фото без опису

Фото без опису

Як зауважив Роман Боднар, окрім “Потягу дружби” в межах підписаного меморандуму спільно із Херсонщиною планується проведення економічного форуму для об’єднаних територіальних громад та інші ініціативи у сфері економічного розвитку. Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування