A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Торішні підсумки роботи сайтів антиретровірусної терапії підбили на обласному семінарі

Дата: 12.03.2020 08:55
Кількість переглядів: 344

Торішні підсумки роботи сайтів антиретровірусної терапії підбили на обласному семінарі

 10-11 березня 2020 року на базі навчально-тренінгового центру КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради» провели обласний семінар-тренінг для лікарів-інфекціоністів сайтів АРТ на тему: «Підбиття підсумків роботи сайтів АРТ за 2019 рік та основні завдання на 2020 рік».

       У ході семінару-тренінгу обговорили питання АРТ (антиретровірусна терапія) у ВІЛ-інфікованих. Увагу зосередили на побічних діях АРТ, порушили питання діагностики криптококозу; озвучили завдання на 2020 рік.

Обласний семінар-тренінг охопив питання епідситуації в Черкаській області в 2019 році; було проаналізовано роботу ЛПУ області за 2019 рік в частині проведення сероепідмоніторингу, своєчасності взяття під медичне спостереження; представлено динаміку офіційно зареєстрованих нових випадків ВІЛ-інфекції в області за період 2000-2019 років (абс.).

Також присутніх було ознайомлено з показниками охоплення обстеженнями на ВІЛ-інфекцію населення області в розрізі міст і районів у 2019 році та показниками поширеності ВІЛ серед обстежених осіб із групи потенційного ризику в розрізі міст і районів у 2019 році; озвучено завдання на 2020 рік.

У ході обласного семінару-тренінгу учасників було поінформовано щодо роботи з ЕС МІС ВІЛ під час реформування галузі та укладання договорів за пакетом «Діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини»; роботи з журналом відстеження пацієнтів в МІС ВІЛ; індексного тестування – типові помилки в веденні МІС ВІЛ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування