A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З метою  запобігання поширенню на території району коронавірусу COVID-19

Дата: 12.03.2020 15:37
Кількість переглядів: 1725

 Фото без опису12 березня 2020 року під головуванням голови Тальнівської райдержадміністрації Олександра Цимбала проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто  питання  вжиття невідкладних заходів  щодо запобігання поширенню на території району коронавірусу COVID-19.

     На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" та рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської обласної державної адміністрації (Протокол № 5 від 11.03.2020)  "Про заходи щодо запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19", з метою вжиття попереджувальних заходів по недопущенню виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із запобіганням поширенню на території району коронавірусу COVID-19, комісія вирішила:

1. Установити з 12 березня до 03 квітня 2020 року на території району карантин, заборонивши відвідування закладів освіти її здобувачами.

2. Органам місцевого самоврядування, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації:

- враховуючи ситуацію із захворюванням на коронавірус COVIN – 19 в світі, заборонити відвідування закладів освіти її здобувачами;

 

  • на період епідемічного підйому заборонити проведення культурно-масових, розважальних, спортивних заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (вболівальників);

 

  • організувати посилений дезінфекційний режим в лікувально-профілактичних, оздоровчих закладах, інших соціальних закладах,  на підприємствах,  незалежно від форм власності, вокзалах, у громадському транспорті, підприємствах торгівлі, громадського харчування, місцях масового перебування людей.

                                                                                         Термін: негайно

  • проведення роз’яснювальної роботи щодо обов’язкового звернення
    до лікувальних закладів з ознаками гострого респіраторно-вірусного захворювання, не приховування інформації про перебування за кордоном.

  

  • провести зустрічі з керівниками основних релігійних організацій щодо можливості проведення служб, мес і служінь у максимально дистанційний варіант.

 

3. Тальнівському лабораторному відділенню ДУ „Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України“ забезпечити (за згодою):

- проводити узагальнення інформації захворюваності на коронавірус COVIN-19,  отриманої від закладів охорони здоров’я району.                                                                                                                            

Термін – постійно

 

 

 

4. Відділу освіти районної державної адміністрації:

                                                                           

  • забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження розповсюдження небезпечного захворювання;

 

  • відмовитись від проведення та участі у масових заходах освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру;

 

  • розробити заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять
    за допомогою дистанційних технологій та відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації.

 

5. Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації забезпечити дотримання санітарно-епідемічних заходів
в інтернатних закладах з постійним перебуванням людей, проведення посилених дезінфекційних заходів.

6. Комунальним некомерційним підприємствам „Тальнівська ЦРЛ“ та „Тальнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги“:

 

  • забезпечити готовність медичних закладів до роботи в умовах поширення захворювання на коронавірус COVIN-19 та наявність необхідної кількості обладнання, медикаментів, дезінфекційних засобів тощо.

                                                                                       Термін – негайно

 

7. Тальнівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області забезпечити:

 

  • участь фахівців Держпродспоживслужби у перевірках соціально значимих об’єктів, закладів торгівлі, громадського транспорту та інших об’єктів з масовим перебуванням людей, підприємств щодо дотримання санітарного законодавства, забезпечення дезінфекційними засобами та матеріалами;

Термін – терміново

 

  • здійснення, у встановленому законодавством порядку, заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, вжиття відповідних заходів щодо усунення наявних порушень.

Термін – терміново

 

  •  проведення широкої санітарно-освітньої роботи серед населення, з залученням засобів масової інформації.

 

 

Сектор з питань цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування